Összetört a Megane a BOP teszten

Gianni Morbidelli balesetet szenvedett a Valenciában zajló TCR BOP teszt első napján, írja a touringcartimes.com. Az olasz pilóta az egyes kanyarban hagyta el a pályát egy fékhiba miatt, majd a pályakórházban kellett ápolni mert a jobb lábán zúzódásos sérüléseket szenvedett. Az autó alaposan összetört.

A Megane TCR változatát a svájci Vukovic Motorsport építette, és az első példányokat már meg is vásárolta a BESA Group, és a TCR Germany-ben is indít két autót a Wolf Power Racing, de arról nincs hír, hogy a teszten résztvevő autó az egyik eladott példány, vagy egy azóta elkészült darab.

A BOP teszten a többi TCR autóhoz hasonlóan az 1265 kilogrammos alapsúlyon tesztelte a két hivatalos pilóta Daniel Lloyd és a napokban megnevezett Gianni Morbidelli. Ők csak az után ültek autóba, hogy a gyártók saját versenyzői elvégezték az alapbeállításokat, a Megane esetében ezt Franjo Kovac (a BESA Group vezetője) és Alex Morgan tette meg. Ahogy már megmutattuk facebook oldalunkon, a Hondát Esteban Guerrieri vezette, mellett Josh Flies is autóba ült, mert a JAS az idei és a tavalyi modellt is elküldte a tesztre. 

Az Alfa Guilettát Mauro Ferraris, az Audit Rahel Frey vezette. Gabriele Tarquini ült a Hyundaiban, Mike Halder pedig abban a KIa Ceedben, ami információink szerint a Zengő Motorsport által használt autó. A Lada Vesta is ott van a teszten, Mihail Grachevvel, de pályára csak szerdán megy majd. Az Opel Astrát Alexander Heil, a Peugeot 308-ast pedig Aurelien Comte állította be. A Seatért Jordi Gené volt a felelős, a Volkswagent pedig Dieter Depping vitte először pályára. 

Ahogy az várható volt a Subaru nincs ott a teszten, és a tegnap napvilágot látott Fiat Tipo kezdemény sem érkezett meg Valenciába. A BOP teszt szerdán folytatódik.