Megérkezett a 2018-as Hyundai i20 R5

A Hyundai R5 2016-os bemutatkozása óta folyik a fejlesztés a Hyundai Motorsportnál, és a 2018-as autók már a legfrissebb specifikációkkal lépnek pályára. A motort, és futóművet is megváltoztatták, a módosításokat március 1-én homologizáltatják, és ez után lesznek elérhetőek a régebbi autók tulajdonosai számára is.

A legfontosabb fejlesztéseket a motor kapta, változó szelepvezérlés és egy új motorprogram jelenti az újdonságot. Ezzel erősebb lett az 1.6-os, valamint a gázpedálra is gyorsabban reagál, mivel az ALS programozása is megváltozott.

A lengéscsillapítók is újak, az aszfaltos és a murvás futómű is megváltozott. A differenciálon is fejlesztettek, és ettől azt várják, hogy az i20-as kezelhetősége is sokat javul. Persze ebben nem csak reménykednek, hanem a teszteken is erre jutottak. Ezeket a teszteket a gyári mérnökök a privát csapatok bevonásával végezték Európa-szerte.

Az új csomag érkezése egyben azt is jelenti, hogy a Hyundai elhasználta utolsó jokerét is az R5-ös első két évében, így idén már nemérkezik több módosítás az autóhoz. 

Az erőfeszítéseinknek köszönhetően a vevőink biztosak lehetnek abban, hogy az élmezőnyben harcolhatnak bármely bajnokságban is induljanak. Az R5-ös kategóriában zajló nagyon gyors fejlesztés miatt folyamatosan dolgozunk az autón, hogy ezt garantálni tudjuk. Ez a mostani csomag a legfontosabb, mióta bemutattuk a versenyautót, és ezzel újra győzelmi esélyekkel indulhatnak a vevőink. Az ügyfeleink a világ minden tájáról érkeznek, sokféle bajnokságban szerepelnek, és biztosíthatjuk őket, hogy folytatjuk a munkát, hogy minden körülmények között gyorsak legyenek” -mondta el a szokás marketingszöveget Andrea Adamo a Hyundai Customer Racing menedzsere. AZt viszont nem tette hozzá, hogy a fejlesztésre szükség is van, mert érkezik az új Citroen R5, és a jön a legfélelmetesebb kihívó a Volkswagen Polo R5-is.

foto: Hyundai Motorsport