Előkerültek az oroszok

Néhány napja még arról írtunk, hogy a tavalyi bajnok Russian Time istálló nem indul 2018-ban a Forma 2-ben, de most váratlan bejelentést tettek. Mégis ott lesznek a rajtrácson, ráadásul nem is rossz pilótákkal. Artem Markelov és Tadasuke Makino vezeti majd autóikat.

Két csapatbajnoki győzelem, 16 futamgyőzelem, és egy csapatbajnoki harmadik hely áll a 2013-ban alapított orosz istálló dicsőséglistáján, ráadásul szinte minden futamon remek teljesítményt nyújtottak az eddigi években. Kár lett volna, ha tényleg eltűnnek a rajtrácsról, pedig a hírek egészen mostanáig erről szóltak. Aztán jött a bejelentés, hogy  10 induló közt ott lesznek az oroszok is.

“Bajnokként az 1-es és a 2-es rajtszámmal várjuk az idei futamokat, ahol izgalmas és szoros csatára számítok a bajnoki címért” – mondta a csapatvezető Tatiana Strelnikova.

Ötödik szezonját kezdi meg az istállóval Artem Markelov. Az orosz fejlődése töretlen, 2014-ben még 24. volt a bajnokságban, majd 13., 10. és tavaly második lett. Öt alkalommal nyert versenyt, ebből 2017-ben négyszer diadalmaskodott, és az év utolsó hétvégéjén megszerezte a bajnoki második helyet. “Szép lenne, ha most eggyel jobb helyen zárnék” – mondta Markelov, és ezzel bejelentkezett a bajnoki címért.

 

 

Nagyobb meglepetés a másik pilóta kiléte. A Russian Time egy Honda támogatott versenyzőt, Tadasuke Makinót igazolta le erre az évre. A 20 éves versenyzett a japán Forma-4-es bajnokságban, a Super GT-ben is megfordult, tavaly pedig a Forma-3-ban egy dobogós helyet is szerzett a Red Bull Rinegen. A Russian Time nem ismeretlen számára, a 2017-es év végi teszten három napon át körözött a tavalyi autóval. “Öt éves koromban kezdtem gokartozni, és mindig is az volt az álmom, hogy a motorsport csúcskategóriájában versenyezzek. Most egy lépéssel közelebb kerültem ehhez. Nagyon várom már, hogy a tavalyi bajnok Russian Time-mal versenyezhessek, mindenkinek köszönöm, aki eddig támogatott. Remélem megfelelek az elvárásoknak“- nyilatkozta Makino, akivel így már két Honda támogatott pilóta lesz a mezőnyben, hiszen az Ardennél versenyez majd Nirei Fukuzumi.

Az oroszok érkezésével megváltozott a rajtrács is, a tervekkel ellentétben a Fortec mégsem indul ebben az évben, de ami még szomorúbb, hogy a Racing Engineering sem lesz ott a Forma-2-ben.

A Forma-2 2018-as mezőnye:

 Arden International  Nirei Fukuzumi
 TBA
 ART Grand Prix  Jack Aitken
 George Russell
 Campos Vexatec Racing  Luca Ghiotto
 TBA
 Carlin  Lando Norris
 Sérgio Sette Camara
Charouz Racing System  Louis Delétraz
 Antonio Fuoco
 DAMS  Nicolas Latifi
 TBA
 Russian Time  Artem Markelov
 Tadasuke Makino
 MP Motorsport  TBA
 TBA
 Prema Racing  Sean Gelael
 Nyck de Vries
 Trident  TBA
 TBA

foto: Russian Time