Button kiakadt Alonsora

Jenson Button twitter üzenetben adott hangot nemtetszésének amiatt, hogy a WEC naptárban a Fuji 6 órás futam egy héttel korábbra került, azért, hogy ne ütközzön a Forma-1 USA Nagydíjjal. Mindez nem a szurkolók miatt történt, hanem azért, hogy Fernando Alonso részt vehessen a hosszútávú versenyen a Toyotával. A spanyol védelmében el kell mondani, hogy a döntést a Toyota szorgalmazta, ennek ellenére a kritikákból jutott Alonsonak is. Legutóbb épp Buttont akadt ki amiatt, hogy egy versenyzőhöz kell igazítani egy sorozat programját.

 

Szégyen, hogy a verseny időpontját egy pilóta miatt változtatták meg, miközben a változtatás kárt okoz sok olyan versenyzőnek akinek más sorozatokkal is szerződése van, és egyéb sorozatoknak is károkat okoz, mint például az IMSA és a Super GT, írta Button, és belinkelte a Super GT twitter üzenetét is. A japánok túraautós sorozatának szervezői épp amiatt bosszankodtak, hogy a Fuji 6 órás miatt előrehozták a saját versenyüket, erre a WEC futamot is előrehozták.

A WEC szervezői természetesen védik a döntést: „Amikor egy ilyen döntést kell meghoznunk, mindig lesznek elégedettek és elégedetlenek is. Igyekeztünk a bajnokság érdekeit védeni, ezt volt a legfontosabb szempont. Hogyan tudtuk volna azt elképzelni, hogy egy olyan versenyző indul nálunk, mint Alonso, ráadásul a Toyotával, és akkor nélküle megyünk Japánba? Fernando a vb-címért szeretne harcolni, nem hagyhat ki egy fordulót. Ez volt a logikus döntés, nem volt kérdés, hogy ott kell lennie Japánban” – mondta a WEC első embere Gerard Neveu.

Az érvek érthetőek mindkét oldalról, már csak az a kérdés, hogy mi lesz akkor, ha a többi F1 sztárpilóta is kiruccan más sorozatokba? Borulnak a naptárak? A személyes véleményünk az, hogy elismerve Alonso versenyzői nagyságát, jó lenne azt is észrevenni, hogy a körülötte felépülő médiahisztéria remekül elfedi a McLaren szerencsétlenkedését. Abban pedig, hogy szinte minden nap felreppen egy McLarenhez köthető hír, abban nagy szerepe van a csapavezető Zak Brownnak, aki az autosport.com és a motorsport.com tulajdonosa is egyben.