WTCR: Huff és Bennani Volkswagennel a Sebastien Loeb Racingnél

VW Golf GTI TCRVolkswagen Motorsport TracktestOschersleben 2017

Újabb csapat és újabb nevek láttak napvilágot a WTCR idei mezőnyéből. A Sebastien Loeb Racing bejelentette, hogy 2018-ban Volkswagen Golf TCR-rel versenyeznek, a két pilóta pedig Robert Huff és Mehdi Bennani lesznek.

A francia alakulat közleményben jelentette be, hogy a 2012-es világbajnokkal és 2016 privát bajnokával indulnak a bajnokságban, és némi meglepetésre azt is, hogy Volkswagenre váltanak. Francia csapat, német autóval, brit és marokkói pilótával. Érdekes felállás, bár a valódi kérdés inkább a gyári támogatás mértéke lesz, ennek fényében kell majd számolni a Loeb istállóval. 

Rob Huffnak már van tapasztalata a Volkswagennel, tavaly 12 futamon indult a Leopard Racinggel, Zhejangaban pole pozíciót szerzett és megnyerte a második futamot, igaz ott megismerhette a Hyundai erejét is…

Örülök, hogy részese lehetek a WTCR-nek, hiszen ugyanazok irányítják majd a bajnokságot az Eurosport Events oldaláról, mint akikkel az elmúlt 13 évben együtt dolgoztam a WTCC-ben. Nagyszerű lesz folytatni az együttműködést a Volkswagennel is, és fantasztikus lehetőségnek tartom, hogy a Sebastien Loeb Racingnél versenyezhetek. Az elmúlt két évben ők nyerték a privát bajnokságot, és mivel a WTCR-ben nincsenek gyári csapatok, emiatt az élen lehetünk majd” – reménykedett Huff, és természetesen azt is kimondta, hogy a bajnoki cím lesz a cél.

Mehdi Bennani negyedik szezonját kezdi meg Loebékkel. “Nem volt nehéz döntés, hogy maradjak a csapatnál, hiszen az évek alatt szoros kapcsolat és bizalom alakult ki közöttünk. A TCR autók mások, mint amivel eddig versenyeztünk, de a technikai csapat már megmutatta a profizmusát, és a tapasztalatát, így biztos vagyok benne, hogy a Golft GTI TCR-rel is harcban leszünk a győzelemért. Várom már a teszteket, és a szezonnyitót Marrakeshben” – nyilatkozta a marokkói pilóta.

A csapatvezető Dominique Heintz az autót dicsérte, szerinte a Golf ideális TCR versenyautó, és máris jó kapcsolatot alakítottak ki a gyárral. A Sebastien loeb Racing tavaly a Porschén keresztül volt kapcsolatban a konszernnel, ahol 2012-ben és 2015-ben bajnokok lettek, 2015-ben épp Jean-Karl Vernay-jel.

A WTCR eddig nyilvánosságra hozott résztvevői 2018-ban:

Denis Dupont Audi RS3 LMS  Comtoyou Racing
Aurélien Panis  Audi RS3 LMS  Comtoyou Racing
?  Audi RS3 LMS  Comtoyou Racing
?  Honda Civic Type-R  Boutsen-Ginion Racing
?  Honda Civic Type-R  Boutsen-Ginion Racing
Michelisz Norbert  Hyundai i30N TCR  BRC Racing
Gabriele Tarquini  Hyundai i30N TCR  BRC Racing
Rob Huff  Volkswagen Golf GTI  Sebastien Loeb Racing
Mehdi Bennani  Volkswagen Golf GTI  Sebastien Loeb Racing

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

foto: Sebastien Loeb Racing