Világbajnokokkal tesztelte a Volkswagen a Polo R5-öt

SWEDEN 2018-01-26: Petter Solberg testing for WRC 2, Sweden. (Photo by www.johanaxelssonfoto.com) ***ONLY FOR PETTER SOLBERG AND VW MOTORSPORT USE***

Nagyon komolyan veszi a Volkswagen a Polo R5 bemutatkozását. Nemrégiben beszámoltunk róla, hogy az idei 15 autós kontingens már elékelt, ennek ellenére a fejlesztés nem áll le. A Polot Svédországban szoktatták a havas pályákhoz, a volánt pedig három világbajnok pörgette.

A négynapos teszten a 2003-as világbajnok Petter Solberg volt az egyik pilóta, aki nem mellesleg 2014 és 2015 ralikrossz világelsője is egyben. A kétszeres Vb első Marcus Grönholm is csatlakozott Solbergehez, valamint a jelenlegi legsikeresebb R5-ös autót, a Skoda Fabiát remekül ismerő regnáló WRC2 bajnok, Pontus Tidemand is csatlakozott a legendákhoz. 

A Kall város közelében tartott teszten egy négy kilométeres szakaszon -15 fokos hőmérséklet mellett, hófalak közt vallatták az autót. Elsősorban arra voltak kíváncsiak, hogy a zord körülmények között mennyire megbízható az autó.

Fantasztikus volt újra raliautóba ülni és segíteni a Volkswagen családnak. Szórakoztató nap volt, a csapat remek munkát végzet, az autót pedig nagyon jó volt vezetni. A nap végén alig akartam kiszállni. Majdnem 300 kilométert tettünk meg egy nap, ami nagyon különbözik attól amit a ralikrosszban megszoktam. A korábbi ralis tapasztalataimra építve a mérnökökkel együtt változtattunk néhány apróságot a beállításokon. Nagyon köszönöm a csapatnak a munkát, és Veronica Engannak, hogy beugrott a navigátor ülésbe” – mondta Solberg a teszt végén. Na és kicsoda Veronica Engan? Hát az ifjabbik Solberg, Oliver navigátora.

foto: Volkswagen Motorsport