Kiderült kik kapják az első R5-ös Polókat

A Volkswagen Motorsport nyilvánosságra hozta kinek szállítja ki az első darabokat az új R5-ös Volkswagen Polóból. Három darabot az osztrák Baumschlager Team vásárolt meg, kettő kerül a belga BMA csapathoz, és egy a szintén belga THX Racinghez. Ezt a hat autót az év második felében vehetik át a csapatok.

A 2018-ra tervezett 15 autóból további kettő a finn Printsport Oy Teamhez utazik majd, a lengyel Lukasz Pieniazek és a többszörös finn bajnok Sebastian Lindholm fia, Emil Lindholm versenyez majd vele. A Printsport neve például Esapekka Lappi karrierjéből lehet ismerős, pályafutása elején náluk versenyzett a WRC pilóta, de Veiby és Huttunen is vezetett a csapatnál.

A kilencedik és a tizedik Polo Olaszországba utazik a HK Racing Teamhez, egy autó pedig Portugáliába kerül majd. A Kristoffersson Motorsport sem akart kimaradni a jóból, ők is vettek egyet az újdonságból, az utolsó három darab pedig hosszú útra indul, Paraguayban a helyi importőr indítja majd őket a nemzeti bajnokságban.

A többiek egyelőre hoppon maradnak, várniuk kell 2019-ig. “Az érdeklődés hatalmas volt az új autók iránt” – árulta el Sven Smets a Volkswagen Motorsport vezetője. Az értékesítési vezető Juliane Gründl pedig annyit tett hozzá, hogy az autók a hannoveri műhelyben, természetesen kézzel készülnek, és a gyártás a tervezett ütem szerint zajlik. A homologizáció továbbra is 2018 nyarán várható.

A Volkswagen Polo R5 1.6-os négyhengeres turbó motorja körülbelül 272 lóerős, a maximális nyomaték 400 Nm. Szekvenciális ötfokozatú váltó és összkerékhajtás viszi át az erőt a talajra, a gyorsulás 100-ra pedig 4.1 másodperc. Az autó súlya 1230 kilogramm.

foto: Volkswagen Motorsport