A Dubai 24 óráson versenyez először az új Honda Civic TCR

Az új fejlesztésű Honda Civic TCR a hétvégén a Dubai 24 órás versenyen lép először pályára. Az autókat a RKC/TGM Motorsport színeiben indítják, a pilóták pedig Ricky Coomber, Tom Gannon, David Drinkwater, Umair Khan és a BTCC gyári Honda versenyzője James Kaye lesznek.

Miközben javában épülnek az új versenyautók a JAS műhelyében, az első átadott példányok egyike máris pályára lép. A 15 autós TCR kategóriában a Civic ellenfelei közt Seatok, Audik és Volkswagenek lesznek, valamint két korábbi fejlesztésű kupás Peugeot is indul. 


Nem lehet nem észrevenni a JAS fejlesztési metódusa és a Hyundai munkamódszere közötti különbséget. A koreaiak már szeptemberben részt vettek egy 24 órás tesztversenyen Olaszországban, majd az ott szerzett tapasztalatokat felhasználták a végleges verzió kialakításánál. A JAS előbb eladta az autókat, majd utána küldi pályára a Civicet…. 

Az egyik versenyző Ricky Comber, aki a csapat vezetője is egyben azt nyilatkozta, hogy az utolsó pillanatban kapták meg az autót, és az egyenesen Dubaiba vitték. Tudják, hogy nehéz verseny lesz, de próbálnak kimaradni a zűrös helyzetekből, és jó ritmusban versenyezni.

A JAS TCR projektjének vezetője Mads Fischer abban bízik, hogy az eddig lefutott 2800 kilométernyi teszt (amiben Michelisz Norbiék is szerepet vállaltak) elegendő lesz a jó eredményhez.

Szurkolunk nekik!