Két új DTM pilóta a BMW-nél

Motorsports: DTM race Budapest, Saison 2017 - 3. Event Hungaroring, HU, # 36 Maxime Martin (BEL, BMW Team RBM, BMW M4 DTM)

A BMW bejelentette, hogy két helyen változtat a jövő évi pilótafelállásában. Az újonc Philipp Eng és Joel Eriksson váltja Maxime Martint és Tom Blomquistot. 

A 27 éves Eng és a 19 éves Eriksson egyaránt a BMW Juinor programjának versenyzője. Mindketten részt vettek az októberi teszten a Lausitzringen, és ott győzték meg Jens Marquardtékat.

Eriksson a Forma 3-ban nyújtott remek teljesítményt. 2016-ban megnyerte a Masters of Formula 3-at, majd 2017-ben a Forma 3 Európa-bajnokságban lett második, úgy, hogy számos futamot nyert. Eng az elmúlt két évben a BMW M6 GT3-mal versenyzett a Blancpain sorozatban, Budapesten is láthattuk őt. Emlékezni viszont inkább a Porsche Supercup eredményei miatt fogunk rá, 2015-ben megnyerte a sorozatot. 

Mindkét újonc az RBM csapathoz csatlakozik Bruno Spengler mellé, míg az RMG továbbra is a Wittmann, Glock, Farfus trióval versenyez.

A kiebrudalt pilóták közül Martin néhány nappal ezelőtt már elmondta, hogy elválnak útjaik a márkával. Tom Blomquist viszont várhatóan a márka Formula E és GTE programjában folytatja majd.

 

foto: DTM Media, Twitter