Michelisz Norbi körrekorddal folytatta!

Két percen belül rohant körbe Michelisz Norbi a katari pályán a WTCC szezonzárójának második szabadedzésén, és ezzel tönkretette a volvósok mai éjszakáját. Mert, nem sokat alszanak az biztos, helyette találgatják mitől ilyen gyors a Honda. Mert nemcsak Norbi volt gyors, hanem Guerrieri is, aki második lett, egy olyan idővel ami szintén gyorsabb volt az eddigi körrekordnál.

Magyar szempontból nem is kezdődhetett volna rosszabbul a második szabadedzés. Nagy Dani, Szabó Zsolti és Yann Ehrlacher követte egymást a felvezető körön. Zsolti épp elkezdte a gumimelegítő cikázást, de épp abban a pillanatban Ehralcher úgy döntött, hogy megelőzi a két Hondát. Összeütköztek, Zsolti autójának kitört a bal hátsó kereke, és keresztbe pörögve majdnem eltalálta Nagy Danit is. Zsolt autója megállt a pálya szélén, Ehrlacher pedig defekttel hajtott vissza a boxba.

Az újraindítás után Norbi és Guerrieri állt az élre, igaz Norbi gyors körében volt egy kis pályaelhagyás is, az egyik gumibálát a rossz oldalról kerülte meg. Michigaminak nem volt mért köre, és már nem is lett, mert a szerelők elkezdték darabokra szedni az autót, újabb műszaki hiba a japánnál. Szegény, nem csak lassú, még szerencséje sincs, olajszivárgás hátráltatta, de 20 perccel a szabadedzés vége előtt elkészült az autó. Ekkor viszont már Guerrieri vezetett Norbi előtt. Huff volt a harmadik, a legjobb volvós pedig csak a negyedik helyen álló Catsburg volt.

A végére előkerültek az új gumik, és Michelisz Norbert lila szektorokkal mutatta meg, hogy ő a leggyorsabb. 1:59.739-nél állt meg az óra…. Nem akartuk elhinni, mert ilyen nincs! A boxokban is így voltak vele, a volvósok is csak pislogtak, főleg akkor amikor Guerrieri is dobott egy 2:00.441-es időt. Az eddigi edzésrekord 2:00-456 volt!

Catsburg és Björk a végén még futott egy 2:01-en belüli kört, de Norbi előnye egy másodperc hozzájuk képest, Müller pedig csak 11. lett. Az utolsó pillanatokban a hetedik Michigami autója újra megállt, ezúttal a pálya szélén, ezzel ért véget a második szabadedzés.