Michelisz Norbi kezdett a legjobban Katarban

Michelisz Norbert nyerte a WTCC szezonzárójának első szabadedzését, mögötte Huff és Björk következett. Norbi 320 ezreddel volt gyorsabb mint a svéd rivális.

Az első szabadedzés eleje arról szólt, hogy az autóknak le kellett takarítani a homokot a katari aszfaltcsíkról. A pályatakarítás percei után viszont, Norbi hamar az élre állt, több mint 3 tizedes előnye volt a második Björk előtt. Először Tom Chiltonnak akadt komolyabb gondja, mert eltalálta az egyik gumibálát, így egy értékelhető kör után máris a boxba ment. Később Björk megfelezte a hátrányát, Huff és Müller követte őt. 13 perccel a a szabadedzés vége előtt a piros zászló is előkerült, Kris Richard Chevroletja állt meg a pálya szélén, és ahogy Katarban megszoktuk, a mentés most is humán segítséggel történt.

Miután szabad lett a pálya Huff ugrott a második helyre, és Catsburg is megelőzte Müllert, aki a 64-es rajtszámmal versenyez majd. Tom Coronel kente fel majdnem az autót a szalagkorlátra, nem sok hiányzott a töréshez, de a holland mentett egy nagyot.  A Zengősök a lista végén szerepeltek, Nagy Dani megint keveset ment, mert két kör után tönkrement a bal első csonkállvány az autón. Szabó Zsolt Dávid szorgalmasan körözött, de a számára új pályán még nem volt meg a tempó. Sajnos Michigami is csak a 14. volt, így nem sokat segít majd Norbinak, igaz szerelni kellett az ő autóját is.  Guerrieri legalább a hatodik időt futotta, bár őt is hátráltatta egy olajszivárgás.

A végére még mindenki kijött egy gyors körre, Norbi összerakott egy egyéni legjobb első szektort, és majd két tizedet gyorsult a végére. Huff maradt a második, Björk pedig harmadik.

Kicsit több tapadásra számítottam. Még fejlődnünk kell, az autó beállításaival, de természetesen jó hogy az élen kezdtünk” – mondta Norbi miután kiszállt az autóból.

A szektoridők alapján a hármas és négyes szektorban Norbi a leggyorsabb. Az egyes szektorban csak 32 ezred a lemaradása, viszont a kettesben még lehetne gyorsulni, ott 81 ezreddel volt jobb Yvan Müller. Norbi legnagyobb sebessége 240.5 km/h volt, érdekes módon Ehrlacher Ladája tudott még ennyit.