Ogier marad az M-Sportnál 2018-ban

Az M-Sport ma hivatalosan is megerősítette, hogy Sébastien Ogier and Elfyn Evans 2018-ban velük versenyez 2018-ban, a navigátorok is változatlanok lesznek, Julien Ingrassia és Daniel Barritt ül majd a jobb egyekben.

A szerződést kedden írta alá a csapat és az ötszörös világbajnok, az M-Sport 240 dolgozója előtt, egy ünnepség során Dovenby Hallban. A megállapodás egy több hónapos tárgyalás sorozat eredménye. A cél természetesen az újabb bajnoki cím, és Evanstól is dobogókat és futamgyőzelmeket várnak.  A harmadik Fiesta legénységét a következő hetekben jelenti majd be Malcolm Wilson csapata.

Az, hogy megállapodtunk Sebastiennel és Elfynnel nagyszerű hír a csapatunknak. Egy ideje már ezen az egyezségen dolgoztunk, és az, hogy most megállapodtunk azt jelenti, hogy a jövő évi fejlesztésekre fókuszálhatunk. A két pilótával komoly esélyeink vannak, hogy megvédjük a címeinket. Nem lesz könnyű. A riválisaink nem ülnek ölbe tett kézzel, szorosabb csatát várok a bajnoki címért, de velük jó esélyeink vannak. Mindketten nagyon intelligens versenyzők, nem kétséges, hogy gyorsak, de emellett remek stratégák is, ami időről időre remek eredményeket hoz” – mondta a csapatvezető Malcolm Wilson.

 

Örülök, hogy végre bejelenthettük a 2018-as terveinket. Amit együtt elértünk, az csodálatos, és folytatni szeretnénk ezt a csodálatos utazást. Meg akarunk védeni minden címet, amit együtt elértünk. Ez egy nagyon izgalmas év volt, az egyik legszorosabb bajnoki csatával. Versenyzőként ennek természetesen részese akartam lenni, és még mindig örömet okoz a rali, ez a csapat pedig nagyon szenvedélyes. Ez volt a végső ok a döntésemnél, jövőre pedig keményen dolgozunk, hogy még sikeresebbek legyünk” – nyilatkozta Ogier, de azt nem fejtette ki, hogy a két bajnoki címnél, hogyan lehet nagyobb sikert elérni…

 

Természetesen Evans is elmondta az ilyenkor szokásos frázisokat: “Egy ilyen fantasztikus szezon után, nagyszerű, hogy jövőre is a része leszek a csapatnak. Az első győzelemmel a zsebünkben készen állunk arra, hogy megtegyük a következő lépést. Azt hiszem izgalmas szezonunk lesz 2018-ban. Alig várom már a Monte-Carlo Ralit, keményen dolgozunk majd a téli szünetben is, hogy felkészültek legyünk, és a cél, hogy sikeresen szerepeljünk jövőre.”

foto: M-Sport, Red Bull Media