A mecseki csalódás után Botka Dávid Ausztriában folytatja

Miután a Mecsek Rali végén kijelentette, hoyg többet nem akar itthon versenyezni, az ausztriai Waldviertel Ralin szerepel a Botka-Mesterházi duó ezen a hétvégén. A  pilótának ez volt az első külföldi versenye, most pedig az első murvás versenye lesz a Skodával. A shakedown ötödik helye után bizakodó a páros, hiszen WRC-k is vannak az osztrák szezonzárón, ahol a bajnoki címért folynak a küzdelmek. Dávidék a nemzetközi mezőnyben szeretnének dobogó közelben végezni.

Botka Dávid és Mesterházi Márk a shakedownon az ötödik legjobb időt érték el a Skoda Fabia R5-ös versenyautójukkal. „Szeretem ezt a versenyt és ezt a légkört, ami itt fogad bennünket!” – kezdte a beszámolóját a pilóta. „Talán hét éve voltam itt először és emlékezetes volt az első, hiszen ez volt az a futam, amikor először külföldre merészkedtünk és ez adta a löketet, arra, hogy megtapasztaljuk: idegen pályákon nagyobb élvezet versenyezni” A verseny programja a korábbi évekhez képest rövidült, a korábbi 170-180 versenykilométer helyett
idén ’csak’ 130 kilométer versenytáv jutott a másfél napra. „Nagyon jó minőségű murvás pályákon kell versenyeznünk, néhol már aszfalt minőségűek.


Első versenyét teljesíti a páros ezzel az autóval murván, de már az első kilométereken kiderült, hogy ugyanúgy kézre áll a pilótának a technika, mint ahogy aszfalton is jól érezte magát Dudu a kocsival. „Megjött a murvás szett a kocsihoz és már a shakedown-on ötödik időt tudtunk vele menni, ami szerintem nem rossz ahhoz képest, hogy az osztrák mezőnyben vannak WRC-k is. A bajnokságuk utolsó futama ez és most fog eldőlni az osztrák bajnoki cím sorsa is, úgyhogy biztos vagyok benne, hogy senki sem fog lassan menni, alibizni. De mi ezt szeretjük és ezért is jöttünk ide.” 

Az esélyekről így nyilatkozott Dávid: „Most megyek először murván a Fabiával, igazából az a terv, hogy minél többet, minél jobb hangulatban tudjunk menni. Persze az első ötbe mindenképp szeretnék odaférni a végén! Meglátjuk!”

foto: Botka Rallye Team