Massa újra elbúcsúzik Brazíliában

A brazil Felipe Massa bejelentette, a szezon végén másodszor is visszavonul, és 2018-ban már nem versenyez a Forma-1-ben. Ezzel biztossá vált, hogy  Williams Lance Stroll mellett új pilótát igazol majd 2018-ra.

„Mint mindenki tudja, azok után, hogy a múlt évben bejelentettem a visszavonulásom a Forma–1-ből, megállapodtam a Williamsszel arról, hogy segítek nekik és visszatérek. Élveztem a nagyszerű éveket a csapattal, de a Forma–1-es pályafutásom a mostani szezonnal a végéhez ért” – nyilatkozta a negyedik Williamsszel töltött szezonjának végén a brazil pilóta.

„Szeretnék még egyszer köszönetet mondani mindenkinek, aki támogatott engem ebben az időszakban: a feleségemnek, édesapámnak, az egész családomnak, a menedzseremnek, Nicolas-nak és a barátaimnak, kollégáimnak, a szponzoraimnak! Emellett szeretnék köszönetet mondani a szurkolóimnak is, akik hihetetlen szenvedéllyel támogattak engem az évek során! Nagyszerű emlékeket viszek magammal, hogy felkészülhessek az utolsó két versenyemre Brazíliában és Abu-Dzabiban. És bár ezek érzelmesek lesznek, már nagyon várom őket, és készülök a pályafutásom következő fejezetére.”

Felipe Massa 2002-ben a Sauberrel mutatkozott be a Forma–1-ben, majd 2006-ban a Ferrari versenyzője lett, ahol 8 szezont teljesített. Emlékezetes momentum volt, amikor 2008-ban az év utolsó versenyének utolsó pillanataiban bukta el a bajnoki címet Lewis Hamiltonnal szemben, és a hungarorongi balesetét is sokáig emlegetjük még. A Williamshez 2014-ben szerződött, majd tavaly bejelentette visszavonulását, és a hazai versenyén a kiesése után megható sétával búcsúzott. Viszont a Mercedes 2017 januárjában leszerződtette Valtteri Bottast, így a groovei alakulat visszahívta a brazil veteránt, aki meglepően jól teljesített idén.

Felipe Massa 267 versenyen rajtolt, 11 futamgyőzelmet aratott, 41 dobogós helyezése és 16 pole pozíciója van. Idén 36 ponttal a bajnokság 11. helyén áll.

„Szeretnék köszönetet mondani Felipének mindazért, amit az elmúlt négy évben a csapatunkért tett. Öröm volt vele dolgozni, és különösen hálásak vagyunk, amiért meghosszabbította a pályafutását azok után, hogy Valtteri csatlakozott a Mercedeshez. Ez a kapcsolatunk mélységét bizonyította. Tisztában vagyunk vele, hogy nem volt könnyű döntés számára visszatérni azok után, hogy olyan érzelmes búcsúversenyeket teljesített tavaly. Sir Frank és az egész csapat nevében minden jót kívánunk neki a jövőjéhez!” – nyilatkozta Claire Williams. A csapat az utódlással kapcsolatban csak annyit közölt, hogy hamarosan bejelentést tesznek a 2018-as felállásról. Robert Kubica, Di Resta, Pascal Wehrlein és Danyiil Kvjat a legnagyobb esélyesek Massa helyére.

foto: Williams F1 Media