Robert Wickens jövőre az Indycarban folytatja

Nem várta meg a Mercedes kivonulását Robert Wickens, a kanadai versenyző hat szezon után hátat fordít a DTM-nek, és a Schmidt Peterson Motorsport versenyzője lesz 2018-ban az IndyCarban. 

Wickens idén már kipróbálta gyerekkori barátja James Hinchcliffe Honda-Dallaráját a sebringi pályán, majd nyolc hónappal később ő is Hinchcliffe csapatához szerződött, így ha Hinchcliffe szerződéshosszabítását is megerősítik, az istálló két kanadai versenyzővel indul a jövő évben. A döntésben szerepet játszott az is, hogy a Mercedes kivonul a DTM-ből, Wickens a bejelentés után kezdett csapatot keresni. Idén már majdnem bemutatkozott a tengerentúlon, először Mikhail Aleshin vízumügye miatt, másodszor Esteban Gutierrez torontói időmérős balesete után ugrott majdnem be, mindkétszer az utolsó pillanatban derült ki, hogy mégsem kell autóba ülnie.

Egészen az idei szezonig nem gondolkodtam azon, hogy hátat fordítok a Mercedesnek vagy a DTM-nek” – mondta Wickens az Autosportnak. “Nem tudom eléggé megköszönni nekik az elmúlt hat évet, és a legjobbakat kívánom a jövőben. Sok jó és rossz pillanatunk volt, de sosem kaptam előtte egyik csapattól sem annyi támogatást, mint a Mercedestől. Örülök, hogy a márkát képviselhettem, és remélem nem az utolsó alkalom volt.”

Robert Wickens a hat év alatt 84 DTM futamon indult, hat alkalommal nyert, legutóbb az idei Nürburgringi második futamon. A Lausitzringen vasárnap a pole pozícióból indult, ez volt DTM-es pályafutása ötödik rajtelsősége, a bajnokságban pedig a 2016-os negyedik hely volt a legjobb eredménye.

Arról, hogy 2018-ban ki ül a kanadai helyére a Mercedesnél még nem adott információt a csapat, de az ülés még akkor is csábító, ha jelen állás szerint csak egy évre szól.

foto: DTM Media, IndyCar Media