Sainz első interjúja Renault versenyzőként

A Renault közzétette az első interjút új pilótájukkal Carlos Sainz-cal, amit azért teszünk közzé, hogy egy kicsit illusztráljuk a bullshitparádé fogalmát. Ha valaki eredeti gondolatot vél felfedezni benne, ossza meg velünk is!

Hogyan készülsz a Renault-val való közös munkára?
Nagyon izgatott vagyok, hogy csatlakozhatok a csapathoz, és remélem, hogy jó lesz a kezdés. Kemény munka vár ránk Austin előtt, sok mindent meg kell tanulnom, sok emberrel kell megismerkednem. Mindent bele fogok adni, hogy a lehető leghamarabb meglegyen a tempónk, ám jól tudom, hogy némi időre lesz szükségem az alkalmazkodáshoz. De hiszem, hogy meg tudom csinálni!

Mi jelenti majd a legnagyobb kihívást?
Fontos, hogy megtapasztaljam, milyen a Renault-nál, hogy megismerkedjek az emberekkel és az autóval. Ez egy nagy kihívás, de motivál is. A szezon hajrájában vagyunk, fel kell térképeznem az autó határait, megszokni a kormányt, és hasonló dolgokkal kell foglalkoznom. Állok a kihívás elébe! Jó látni, hogy Enstone-ban mindenki azon dolgozik, hogy a csapat visszakerüljön az élmezőnybe. Biztosíthatom őket arról, hogy én ugyanolyan nagy erőfeszítéseket fogok tenni, mint ők, és mindent el fogok követni, hogy a segítségükre legyek.

Mi a véleményed az austini pályáról?
Az egyik kedvencem, és itt futottam az eddigi egyik legjobb versenyemet is a Forma–1-ben tavaly, amikor hatodik lettem. Magabiztosan utazok oda, tudom, hogy hogyan lehetek gyors Austinban. Csak alkalmazkodnom kell az autóhoz és a mérnökökhöz. Az első szektor különleges. Ez az egyik legjobban megtervezett modern pálya, nagyon gyors, hirtelen irányváltásokkal, nagy G-erőkkel. Szeretem az ilyen típusú pályákat, és ez egy remek lehetőség arra is, hogy feltérképezzem az R.S.17 határait.

Várod már, hogy összemérhesd magad Nico Hülkenberggel?
A bajnokságban közel vagyunk egymáshoz, de eddig még túl sok csatát nem vívtunk a pályán. Nagyon várom már, hogy milyen lesz Nicóval dolgozni. Nagyszerű versenyzőnek tartom, az egyik legtehetségesebbnek a rajtrácson. Nagy Forma–1-es tapasztalattal bír már, így lesz mit tanulnom tőle. Remélem, hogy mindketten javítani tudunk a csapat bajnoki helyezésén még a szezon vége előtt.

foto: Renault Media