Pályán az új TCR Honda Civic, Colciago tesztelte

A race1.hu is beszámolt róla júliusban, hogy a JAS Motorsport bemutatta a Honda jövő évi TCR versenyautóját. A fejlesztés gőzerővel halad, az autó túl van az első shakedown-on, amelyet Cervesinában az Autodromo Tazio Nuvolari pályán tartottak, és a pilóta a M1Ra versenyzője Roberto Colciago volt.

 

Nagyszerű volt elsőként megismerkedni az új Type R TCR-rel. Mivel ez még csak az első futása volt az autónak, korai lenne túl sokat mondani róla, de a kezdeti benyomásaim azt mutatják, hogy jó az egyensúlya, a motor jól reagál és a sebességváltó, valamint olyan fontos területek, mint az aero csomag is fejlődtek az előző típushoz képest, amely többszörös bajnok volt.Bárki is versenyez majd az autóval, egy nagyon versenyképes csomagot kap majd” – mondta Colciago az első körök után.

A projekt egy kis csúszásban van, az eredeti tervek szerint december 15-től lett volna elérhető a csapatok számára az autó, most azonban január és május közötti szállítást ígérnek. A JAS a 2018-as szezon elejére 25 új Civicet akar építeni, amelyeket nem csak a TCR International, hanem valamennyi TCR sorozat versenyzői megvásárolhatnak. 

Az egyik potenciális vásárló természetesen a M1RA, és Norbiék már jelezték is az érdeklődésüket: “Mindenképpen tervezzük beszerezni. Ez színtisztán anyagi kérdés, hiszen nagy az érdeklődés az új típus iránt. Már mi is jeleztük az érdeklődésünket a JAS felé, és ha véget ért a mostani szezon, akkor látjuk majd tisztábban a lehetőségeinket” – idézte Norbi blogját a csapat közösségi oldala.

A Honda egyik nagy vetélytársa a Hyundai lesz, és ők már előrébb járnak a saját autójukkal, amelyet idén fejlesztettek Gabriele Tarquini közreműködésével. Az új i30-as a legutóbbi TCR futamon győzelemmel mutatkozott be.

foto: JAS Motorsport