Kubica bemelegített a Williams 2014-es autójával

A Williams közlése szerint sikeres volt a visszatérésen dolgozó Robert Kubica silverstone-i tesztje. A lengyel pilóta a 2014-es autót vezetette Silverstoneban, ám mivel a gyakorlás zárt kapuk mögött zajlott, arról nem adtak információt, hány kört teljesített, vagy milyen köridőket futott.

Robert Kubica pályafutása ebben az évben fordult újra a Forma-1 irányába, néhány hónappal ezelőtt tesztelt a Renaulval, majd a Magyar Nagydíj után egy 2017-es autót is vezethetett. A teszt után egy nyugalmasabb időszak következett, de kiderült, a franciák Carlos Sainzt szerződtetik 2018-ra, a visszatérni készülő lengyel tehát egy lépéssel távolabb került céljától. A Kubicát menedzselő csapathoz csatlakozott Nico Rosberg is, és ezzel új lendületet vettek az események. Ma már a lengyel pilóta is szerepel a Williams listáján, a csapat azonban fel akarja mérni, elég jó állapotban van e a Forma-1-es szerepvállaláshoz. Első lépésként a Brit Nagydíjnak otthont adó silverstone-i pályán ültették autóba, de ez bevallottan azt a célt szolgálta, hogy jövő szerdán a Hungaroringen, amikor Paul Di Restával mérkőzik meg a 2018-as versenyzői ülésért, ne egy ismeretlen autóval körözzön. Ez az oka annak, hogy a csapat csak annyit közölt: a teszt sikeres volt.

A magyarországi teszt nem jelent automatikusan szerződést, mert a csapatnál Felipe Massa és a Mercedes által támogatott korábbi DTM bajnok Pascal Wehrlein is versenyben van még a csapat üres pilótaüléséért. A másik hely sorsa egészen biztos, az idén bemutatkozó kanadai újoncé, Lance Strollé lesz, akinek édesapja akkora összeget fordít fia versenyzésére, hogy talán még az élmenők is elgondolkodnának a szerződtetésén. A britek többször elmondták, semmit sem akarnak elsietni a versenyzők kiválasztásakor, a jólértesült brit újságírók azonban úgy vélik, még az idei szezon vége előtt döntést szeretnének hozni pilótapárosukról.

 

1 Trackback / Pingback

  1. Kubica sikeresen tesztelt a Hungaroringen |

Comments are closed.