Egy negyedik és egy ötödik helyet szerzett Kiss Norbi Le Mansban a második versenynapon

Nem tudta megismételni szombati teljesítményét Kiss Norbert Le Mans-ban. Az első futamon negyedikként ért célba, a második versenyen pedig egy újabb rossz rajt után hatodikként ért célba, de Sascha Lenz büntetése miatt végül az ötödik helyen végzett.

Az első futam rajtjánál Norbi beragadt a sűrűjébe, Stefi Halm viszont jobboldalt előre tört, így Norbinak vele kellett megküzdeni a negyedik helyért, mert Hahn kaparintotta meg a harmadik pozíciót. Az élen Lenz és Lacko csatázott nagyot de végül a Buggyra állt az élre.

Az első kör végén Norbi a célegyenesben nagyon lemaradt, Halm került közel hozzá, de aztán a kanyargós részen lemaradt, Norbi pedig újra felzárkózott Hahnra. Aztán végetlenül unalmas vonatozásba kezdtek, ami lehet, hogy a vezetőfülkéből nézve hatalmas csata volt, egymástól néhány méterre autózva, de nézőként nem okozott frenetikus sportélményt. A kilencedik körben a felzárkózó Albacete és Brererton ütközött, a spanyol szinte ugyanúgy találta el Brereton kamionját, mint szombaton Körberét. A kör végén Norbi is megpróbálta megelőzni Hahnt a célegyenes előtti kanyarban, de ahogy szombaton az első versenyen, sajnos most sem sikerült a manőver. Egy picit össze is értek, és ez lassított rajtuk annyit, hogy Halm utolérte őket. Norbit ez nem zavarta, és újra megpróbálta becsapni Hahnt, de a német jól védekezett. Végül ebben a sorrendben értek célba, Lacko nyert Lenz előtt, Hahn lett a harmadik, majd Norbi és Halm következett.

A második futamon Körber és Kursim indult az első sorból, Kiss Norbi pedig a harmadik sorban Hahn mellett fordult a célegyenesre. Amikor kialudtak a lámpák, Norbi megint nagyon rosszul indult, az első kanyarban Lenz mellett fordult, és a német kiterelte a pályáról, a nyolcadik helyre esett vissza. Halm remekül startolt, és a második helyen üldözte Körbert.

Az első kör végén Lenz Hahnt és Lackot is megelőzte, de Hahn visszavágott, majd Lacko is megelőzte Lenzet, és Norbi is újra ott volt mögöttük a hatodik helyen. Vrsecky kicsit erőlködött Norbi mögött de aztán lemaradt, és jött az első versenyen látott vonatozás. Néhány kör után Lenz állhatatos próbálkozás gyümölcsözőnek bizonyult és visszavette a negyedik helyet Lackótól, de utána már nem változott a sorrend. Körber nyert, Halm lett a második, Hahn pedig a harmadik. Kiss Norbi a hatodik helyen ért célba. Sascha Lenz azonban 30 másodperces időbüntetést kapott, így végül ötödik lett.

“A rajtnál a váltás nem sikerült, üresbe váltottam. Aztán az első kanyarban középen voltam, nekem is jöttek, a jobb hátsó rugóm eltört, de ehhez képest a versenykamionom jól tartotta magát. Talán érthető, hogy így már nem tudtam érdemben felvenni a harcot az előttem haladókkal. Bevallom, többet vártam ettől a hétvégétől, de sikerült a pontokra ülnöm, ami még jól jöhet Jaramában a bajnokság szempontjából. Ott mindenképp majd Jochen Hahnra, és Steffi Halmra kell majd hogy figyeljek, hiszen a másodiktól a negyedik helyig bezárólag mi tanyázunk az egyéni összetettben. Bármi lehetséges még…” –  a bármi azonban legjobb esetben is a bajnoki második helyet jelentheti, mert Adam Lackót már nem tudja befogni Norbi.

Kiss Norbi összesen 38 pontot gyűjtött Le Mansban, ami nem rossz eredmény, de a bajnoki második Hahn, és a negyedik Halm is négy ponttal többet szerzett, így a dobogós helyek sorsa Jaramában, az utolsó futamon dől majd el. Adam Lackora már csak Hahn veszélyes, a cseh versenyző 345 ponttal vezet, Hahnnak 300 pontja van.

A vasárnapi első futam végeredménye:

A vasárnapi második futam eredménye (Lenz büntetése nélkül):

foto: TIKAphoto / Bóta Márta