Klasszikus, de veszélyes pályára utazik Kiss Norbert

A felejthetőre sikerült cseh hétvége után Zolderbe a régi Forma-1-es pályára látogat a Kamion Európa-bajnokság mezőnye. Kiss Norbert a bajnokság negyedik helyén érkezik a belga helyszínre, de a második Jochen Hahn csak 17, a harmadik Stefi Halm pedig mindössze nyolc pontra van tőle, így ők hárman még óriási versenyben vannak az év végi dobogós helyekért.

Zolder egy igazán klasszikus, izgalmas pálya. Nagyon rizikós versenyautóval is, hát még kamionnal. Nagyon szűk a pálya, még a rajt-cél egyenes is, itt nem lehet lazítani, folyamatosan figyelni kell. Talán elmondható az, hogy a legveszélyesebb helyszín a versenynaptárban” – mondta Norbi az alig több mint 4 kilométeres zolderi pályáról. Tavaly egy hatodik és egy negyedik helyet szerzett itt Norbi az első futamokon, a második versenyeken pedig nem sikerült pontot gyűjteni, sőt egy kieséssel zárta a hétvégét. Most sokat fejlődött a kamion, így jobb eredményekre számítunk, de nem árt óvatosnak lenni, mert Zolder nem kedvez a Tankpool csapatnak.


Tavaly komoly nehézségekbe ütköztünk itt, volt egy kiesésem is. A futamgyőzelem itt csodaszámba menne most, mivel a pálya karakterisztikája nem fekszik nekünk, ahogy az előző versenyhelyszínen, Mostban. Sok sikán és egyenes váltja egymást, és a kigyorsításunkon még sokat kell javítani. Ennek ellenére, ha össze tudunk rakni az időmérőkön egy-egy jó kört, a dobogó nem lesz elérhetetlen. Haladunk tovább előre, és Belgiumban az a célunk, hogy annak ellenére, hogy a Mercedesnek nem fekszik ez a pálya, a lehető legtöbb pontot elhozzuk, és ha lehet, akkor Jochen Hahn és Steffi Halm elé keveredjek a versenypályán és a pontversenyben is” -nyilatkozta Norbi, és azt is elmondta a race1.hu-nak, hogy a csehországi pályához hasonlóan Zolderben is a kerékvetők jelentik majd a legnagyobb veszélyt. Kikerülni nem lehet őket, mert akkor lehetetlen gyors kört futni, ha pedig átugrat rajtuk, akkor sérülhet a felfüggesztés vagy a kormánymű.

Cél tehát a versenyek befejezése és az erős pontszerzés, az eddigi tapasztalatok alapján jó lenne 30 pont felett gyűjteni ahhoz, hogy az év végi dobogó ne kerüljön nagyon távol. Az eddig két legrosszabb hétvégéjén a Red Bull Ringen és Mostban Kiss Norbi 16, illetve  27 pontot szerzett, míg Szlovákiában 51 egységgel gyarapodott.

foto: TIKAphoto /Bóta Márta