Mikkelsen a Hyundaihoz igazolt, Spanyolországban Paddont váltja

Andreas Mikkelsen a Spanyol Rali Vb futamtól kezdve a Hyundainál versenyez, és a szezon mindhárom futamán indulni fog. A navigátor továbbra is Anders Jaeger lesz majd.

A Hyundai a döntést azzal indokolja, hogy az utóbbi futamokon az M-Sport elhúzott tőlük a gyártói értékelésben, és szeretnék csökkenteni 64 pontos hátrányukat.

Nem volt könnyű meghozni ezt a döntést, de úgy éreztük szükség van rá, hogy újra esélyesek legyünk a bajnokságban. Azóta tartottak a megbeszéléseink Andreasszal mióta nem vezetett a WRC-ben, de konkrét ajánlatot nem tudtunk adni neki, mert megvolt a pilótafelállásunk. De miután elkezdtünk visszaesni, újragondoltuk a helyzetet. Mindhárom párosunkkal megbeszéléseket folytattunk, és amikor megvolt a döntés közöltük velük. Jelenleg csak a spanyol felállásunk biztos, a walesi és ausztrál indulókról később döntünk” – mondta Michel Nandan csapatvezető.

Nagyon örülök, hogy csatlakozhatok a Hyundai Motorsporthoz és a visszalévő három versenyen is WRC-vel indulhatok. Ez egy remek csapat, tehetséges emberekkel, és a Hyundai i20 Coupe WRC is győztes autó lehet minden pályán. Az autót már tesztelhettem idén murván. Az érzéseim akkor nagyon pozitívak voltak, remélem, hogy az utolsó három versenyen is így lesz. Célom, hogy segítsek a csapatnak a gyártók versenyében. Nagyon hiszek bennük és az autóban is, így izgatottan várom a versenyeket. Anders és én készen állunk, bízunk benne, hogy egy hosszú távú kapcsolat kezdődik” – fűzte hozzá a 28 éves Mikkelsen, aki még 2006-ban debütált a Wales Ralin. 84 futamon indult eddig, és három alkalommal nyert, emellett 74 szakaszgyőzelme van. Az elmúlt három évben egyaránt harmadik lett a bajnokságban. 

foto: Hyundai, Red Bull Media