Alain Menu a TCR-ben!

A professzor visszatér, méghozzá nem is akármilyen felállással. Alain Menu, Gabriele Tarquini, és a Hyundai i30 TCR, így néz ki a csapat amelyik a TCR hátralevő két futamán már a pályán finomhangolja az új versenyautót.

Október 7-8-án Kínában már indul a BCR Motorsport, és amellett, hogy a tesztek utolsó fázisában arra kíváncsiak, hogyan viselkedik az autó versenykörülmények között, az ellenfelekkel is össze akarják mérni magukat. A két pilóta legutóbb két napon át tesztelte az autót Valenciában, a végleges dizájnt pedig még augusztus elején a német TCR futamon mutatták be. 

A bemutatkozás a TCR Internationalben fontos pillanata a projektnek. A kínai hétvége, a TCR Asia és a TCR China sorozatokkal együtt ideális rendezvény, hogy megmutassuk az új i30 N TCR potenciálját a csapatoknak és a versenyzőknek” – mondta a Hyundai Motorsport vezetője Michel Nandan, és azt is kiemelte, hogy a versenyautón megjelennek a Hyundai utcai N kivitelű modelljeinek formai elemei.

Fontos pillanat ez a Hyundai Motorsportnak. A kínai hétvége az év kulcsfontosságú szakaszában lesz, amikor a csapatok és a pilóták tervezik a 2018-as szezonjukat. Az, hogy megmutassuk az autó teljesítményét a legmagasabb szintű TCR sorozatban, nagy lehetőség nekünk, ugyanakkor a versenyek jó alkalmat jelentenek arra, hogy tovább fejlesszük az autót” – tette hozzá Andra Adamo, a Hyundai Motorsport Customer Racing menedzsere.

Fontos hétvége jön tehát a Hyundai számára októberben, mert egy jó eredménnyel felpörgethetik az i30 N TCR eladásait, és ehhez Tarquini mellé egy remek pilótát találtak. rajtuk biztosan nem múlik majd semmi, azt pedig kíváncsian várjuk, hogy Alain Menu mit tud majd a TCR-ben. Azt a fajta kommunikációt pedig mintha már láttuk volna idén, hogy egy csapatnál az egyik versenyző csak teszteli a kocsit nem az eredmény számít… Toyota – Esapekka Lappi 😀