Az Eurosol Racing Team már megtalálta mivel pótolja az elmaradt Budapest Ralit

Az EUROSOL RACING TEAM HUNGARY versenyzőpárosa Puskádi János és Gódor Barna szándéka szerint a Budapest Rallye-n állt volna rajthoz. A hazai futam sajnálatos elmaradása miatt több magyar egységgel karöltve Nova Gorica felé veszik az irányt, ahol a 6. Rally Nova Gorica 2017 rendezői a nevezési zárlat lezárulta ellenére tárt karokkal várják az újabb jelentkezőket. 

A duó a Skoda Fabia R5-tel lelkesen készült a komplett hazai mezőnnyel egyetemben a Budapest Ralira, ami a versenykiírás szerint pazar útvonallal kecsegtette az Ob résztvevőit. Az ígéretes rendezvény sajnálatos elmaradása miatt azonnal „átirányították” nevezésüket a számukra már ismert szlovén futamra, ahol legutóbb 2015-ben álltak rajthoz, de még a Super 2000-es Fabiaval.

Az olasz határ menti Nova Gorica környékén igen változatos körülmények várhatók, ami a pályák vonalvezetését illeti. A gyorsasági szakaszok egy része alacsony átlagsebességű, igen technikás, kanyargós, míg néhány további szakasz inkább jellemzően végsebességen való autózást ígér.

Az útminőség, általában hibátlan, nem nagyon kell kátyúkat kerülgetni, az útburkolat azonban a környékre oly jellemző, szárazon is rendkívül csúszós, szürke aszfalt. A két évvel ezelőtti emlékek szerint rengeteg murvafelhordás teszi majd még izgalmasabbá a küzdelmet, mivel nem nagyon jellemző arrafelé az itthon már megszokott padkavédelem, gumizás, rönközés. Ennek okán kifejezetten improvizatív verseny várható, folyamatosan változó tapadással, ami komoly koncentrációt vár majd el az induló párosoktól.

Szeptember 8.-án pénteken pontban délben rajtol a verseny Nova Goricából. Aznap öt szakaszt kell majd teljesíteni, melyek közül a Kambreska nevű lesz a legnehezebb a maga 22.18 kilométerével, amelyen két alkalommal halad át a mezőny. Az első napon este 8 óra körül térhetnek pihenőre a résztvevők.

Másnap, szombat reggel 9 órától indul a száguldás újabb hét gyorsaságival, amelyekből az utolsó megegyezik a pénteki záró szakasszal. Ezen a napon is lesz egy hosszabb pálya, a mintegy 22.83 kilométer hosszú Lig nevű gyors. 17 órakor várható az első egység a Nova Gorica főterén felállított céldobogóra, ahol reményeink szerint majd a Puskádi – Gódor párost is üdvözölhetjük. Janiék nagy örömmel ülnek újra versenyautóba és jó hangulatú, kiegyensúlyozott versenyzést terveznek Szlovéniában.

foto: Eurosol Racing Team / MGR Images