Franciaországban folytatja az Eb szereplést Kiss Pál Tamás

Akár hazai pályának is nevezhetjük a franciaországi Loheacban rendezett Rallycross Eb futamot, mert a SPEEDBOX Racing Team ezúttal a Peugeot otthonában versenyez majd. A cél a futamgyőzelem.

A svédországi kilökés után új célokat fogalmazott meg Kiss Pál Tamás a Rallycross-Európa bajnokságban, hiszen az ötfutamos sorozatban egy nulla pontos hétvége a bajnoki álmok végét jelenti az Eb idén kiemelkedően erős mezőnyében. A köridők alapján Kiss Pál Tamás és a Peugeot 208 WRX eddig is az Eb közvetlen élmezőnyébe tartozik, sőt sokszor a Vb legjobbjai közt is helye van, így a bajnokságban az új cél a futamgyőzelem.

Ha leltárt készítünk a verseny előtt, akkor van egy teljesen új váltóáttételünk, ami gyönyörűen vizsgázott Greinbachban az Ob-n. Van egy teljesen új fejlesztésű lengéscsillapítónk, amit Höljesben csak a szabadedzésen tudtunk kipróbálni, és az abszolút legjobb tízben voltunk vele. Azóta két magyar futamon sokat tanultunk a beállításokról, és pontosan azokban a tartományokban működik jól, amit szerettünk volna a fejlesztés előtt. Ezeket az alkatrészeket csak a gyári Peugeot csapat használja rajtunk kívül, büszke vagyok, hogy ezzel is elismerik a teljesítményünket” – sorolta az elutazás előtt az autó újításait Kiss Pál Tamás.

A versenynaptár negyedik Eb helyszínének pályája 1088 méter hosszú, az aszfalt és a murva aránya 33/66%. A Vb-n a körrekord 36.658 másodperc. A nézők nagyon szeretik a versenyt, tavaly 70.000 szurkoló látogatott el a versenyre. Ennek megfelelően a mezőny is az engedélyezett maximális létszámú lesz, az Eb-n 35 Supercars indul.

Ismeretlen pályára megyünk, de egész évben azt hallottam a mérnököktől, hogy majd Loheac mennyire fekszik nekem is, és a kocsinak is. Az aszfalt aránya ugyan csak 33%, de a murvás részek is kikeményednek, és így egészen gokartos lesz a pálya. Nagyon várom már a versenyt, szimulátorral is készültem, és sokat segít az is, hogy pénteken lesz egy plusz szabadedzés. Korán megérkezünk a helyszínre, így a pályabejárásra is nagyobb hangsúlyt tudok fektetni”- mondta a pályáról Kiss Pál Tamás.

Az autót a magyar bajnoki futam után sikerült tökéletes állapotban útnak indítani, és a szervizkamion már meg is érkezett Loheacba, ahol a Peugeot, és a motort építő Oreca mérnökei is csatlakoztak a SPEEDBOX Racing Team szervízcsapatához, hogy a lehető legjobb formában kezdje meg a versenyt a Peugeot 208 WRX.

Miattuk is szeretném, hogy jól sikerüljön ez a hétvége. A szerelőink fantasztikus munkát végeznek a szezonban, tovább csiszolódott az egység, szinte egymás gondolatát is kitalálják már. Baráti a viszony a francia mérnökökkel is, tudom, hogy nekik is nagyon fontos a jó hazai szereplés, és remélem ugyanolyan örömet szerzek nekik, mint Barcelonában, ahol a futam után még a Peugeot sportigazgatója is gratulált a sátrunkban az eredményhez” – mondta Kiss Pál Tamás.

Persze a rallycrossban nem elég, ha valaki az idők alapján gyorsabb a versenytársaknál, kell egy jó sorsolás, és némi szerencse is. Az alapok azonban tökéletesek, így a csapat bizakodva várja a hétvégét.

A franciaországi versenyhétvége részletes programja:

szeptember 1., péntek:
17:30 szabadedzés: WRX, ERX Supercar

szeptember 2., szombat:
10:00 szabadedzés: WRX, ERX Supercar
13:15 Q1: ERX, WRX Supercar
15:20 Q2: ERX, WRX Supercar
18:00 Q3: ERX Supercar

szeptember 3., vasárnap:
08:30 Warm-up
10:3 0 Q4: ERX, WRX Supercar
Elődöntők S1600, RX2, ERX Supercar
15:00 Elődöntők : WRX
Döntő: ERX Supercar
Döntő: WRX

foto: KPT Media