Mads Ostberg nem lesz ott a Német Ralin

Mads Ostberg kihagyja a Német Ralit, mert nem sikerült orvosolni a Fiesta R5 szervókormány problémáit. A norvég autóján még a lengyel ERC futamon ment tönkre a kormányszervó, és a videó bejárta a világot, ahogy rásegítés nélkül birkózik a Fiestával. 

Nem is sikerült végigmenniük a versenyen, mert szervó nélkül ezek az autók gyakorlatilag irányíthatatlanok. “Ijesztő volt, mert hirtelen jelentkezett a hiba, épp akkor amikor egy nagyon gyors kanyarba értünk. Rásegítés nélkül majdnem mozdíthatatlan a kormány, és szó szerint  birkóznom kellett az autóval a kanyarban 180-as tempó mellett” – mondta Ostberg az Autosportnak.

 

A javítás sem egyszerű, mert az autó két generációval idősebb, mint a WRC2 többi R5-ös kocsija, és nem csak a mechanikát kell cserélni, hanem a szoftverhez is hozzá kel nyúlni, erre pedig már nincs elég idő.

Nem lehetünk száz százalékig biztosak benne, hogy nem történik meg újra az eset, amíg nem érkeznek újabb fejlesztések, így nem tudunk ott lenni a Német versenyen” – jelentette ki Ostberg, akinek hiányozni fog a Német futam, mert épp navigátort keres, mivel másfél év után elváltak útjaik Ola Floene-vel.

Ostberg Finnországban Torstein Eriksen-nel versenyzett, a lengyel futamon Patrik Barth diktálta neki az itinert, a Német Ralin pedig Emil Axelsson ült volna a jobb egyben. A navigátorkeresés így tolódik, a következő futam ahol Ostberg indul, az októberi Catalunya Rali lesz.