Az Alfa Romeo is megérkezett a Ralikrossz Eb-re

Az olasz Tedak Racing csapat két vadonatúj Alfa Romeo MiTo-val nevezett a Ralikrossz Eb franciaországi futamára. A két MiTo a Super-1600-as kategóriában indul, Davide Medici és Max Vercelliis versenyez majd velük. 

A csapat eddig Super-1600-as Renaul Cliókkal indult az Európa-bajnokságon, de most olasz technikára váltanak, amelyet már teszteltek is az elmúlt héten. 

2016-ban elhatároztuk, hogy három év Renault Clióval versenyzés után ideje a váltásnak. Egy új autót építettünk a MiTo alapjaira. Az Alfa Romeo egy tradicionális olasz márka, amit mindenki ismer, és rengeteg rajongója van” – magyarázta a döntést Andrea Caretti, a Tedak csapat tulajdonosa. “Nagyon fontos együttműködési megállapodást kötöttünk az Autotecnica Motorival, akik talán a legtapasztaltabb Alfa Romeo motorépítők, és ők fejlesztettek nekünk egy teljesen új Super-1600-as motort. Hatalmas munka volt a nulláról felépíteni, és egy kicsit tovább is tartott, mint ahogy terveztük. A többi partnerünk is hasonlóan tapasztalt, az elektronika a Magneti Marellitől érkezett, a felfüggesztést pedig a Reiger szállította.” 

Franciaországban debütál az új autó, de komoly eredményeket valószínűleg nem várhatunk tőle. Csucsu Kia Rióját is Olaszországban építik Gigi Galliék, és 2015-ben, majd 2016-ban a fejlesztéssel teltek az első futamok, mire az idei szezonra alkalmas lett az autó a Vb szereplésre.

foto: Tedak Racing / Alberto Bertolani