Kiss Norbi nyerni megy a Slovakia Ringre

Idén először szerepel a Kamion Európa-bajnokság versenynaptárában a Dunaszerdahely melletti Slovakia Ring, ezért az 5922 méter hosszú pálya a mezőny nagy részének új lesz majd. Kiss Norbert viszony jól ismeri, és szereti a Győrtől mindössze 50 kilométerre fekvő pályát, ahol már számtalan kört megtett különféle versenyautókkal. Szándékosan írtuk bele az előző mondatba, hogy mennyire közel van a diósförgepatonyi pálya hozzánk, tessék elmenni a hétvégén, és szurkolni Norbinak! 

Nagyon várom már ezt a versenyt, mert az új pályákon mindig jól teljesítünk. Az, hogy a Slovakia Ring nekem már nem új, tovább növeli az esélyeinket. Szerencsére a teljes hosszúságú verzión megyünk majd, ami megint csak jól jön, mert így a pálya minden trükkjét ki tudom használni, ezekből pedig van bőven, annak ellenére, hogy nem tűnik túlságosan bonyolultnak a vonalvezetés” –mondta Norbi a race1.hu-nak.


A teljes vonalvezetés az is jelenti, hogy a kamionok többször is a maximális 160-as tempóval száguldanak majd a hosszú egyenesekben. Az élmény garantált, mivel a lelátók is elég közel vannak a pályához, és a száguldó kamionok alatt mindig megremeg a föld. Norbi azonban nem örül maradéktalanul a sok végsebességen teljesített egyenesnek..

A kigyorsításokkal nem lesz gond, attól nem tartok, de a limiterünk nemrég megváltozott, és ez az új rendszer nem tetszik annyira. Lehet, hogy csak azért mert megszoktam a régit, de majd meglátjuk, milyen gyorsan tudok hozzászokni. A padlógázas egyenesek amiatt viszont nagyon jók lesznek, hogy a végén a féktávokon is lehet előzni, és előtte és utána a gyors kanyarokban is erősek vagyunk. A Slovakia Ring emiatt is jó pálya, mert lesz elég helyünk, és van bőven előzési pont, így jó csatákra számítok.” – árulta el Norbi, aki jelenleg negyedik a bajnokságban, de csak nyolc pontra van a második Seffi Halmtól.

Egy jó hétvégével akár Jochen Hahnt és Steffit is megelőzhetem, ami azért is fontos lenne, mert akkor dobogós pozícióban érkezhetnék augusztus végén a Hungaroringre, ami természetesen a szezon fénypontja lesz számomra. A listavezető Adam Lackonak komoly előnye van, de abban bízom, hogy vele szemben is csökkenthetem a lemaradást, mert a Buggyrának nem fekszik ez a pálya, és a meteorológiai előrejelzés is száraz időt ígér. Adamnak eddig szerencséje volt, hogy minden hétvégén esett, bár az is igaz, hogy szárazon pedig Jochen lesz kemény ellenfél” – latolgatta az esélyeket Kiss Norbi.

Két új induló is lesz a hétvégén, az utolsó pillanatban adta le a nevezését Frankie Vojtisek, aki egy MAN-nel indul majd, és Gerd Körber is csapattársat kap, Steffen Faas versenyez majd a Schwaben Truck második Ivecojával.

A Kamion Eb szlovákiai hétvégéjének programja:

07.15. szombat:
11:20 Időmérő
14:40 Első verseny
16:40 Második verseny

07.16. vasárnap:
10:20 Időmérő
13:10 Harmadik verseny
16:35 Negyedik verseny

foto: Tikaphoto /Bóta Márta