Itt az új TCR Honda!

A JAS Motorsport ma bemutatta a legújabb Honda Civic TCR első fotóját. Az autó az új Civic Type R alapjaira épül, és már egy ideje fejlesztik az olaszországi bázison, de képet eddig nem mutattak róla.

A M1RA számára különösen érdekes lehet az új modell, hiszen Michelisz Norbi és Bári Gergő csapata áll a legszorosabb kapcsolatban a JAS-szal, így jövőre minden bizonnyal már ebben az autóban versenyeznek a M1RA pilótái. Az új autó december 15-től elérhető a csapatok számára, és a JAS szándékai szerint a 2018-as szezon elejére 25 új Civicet tudnak majd építeni. Értelemszerűen nem csak a TCR International, hanem valamennyi TCR sorozat vásárolhat az autókból.

A most futó kilencedik generációra épülő változatból 50-et épített a JAS, az egyik utolsót épp a M1RA kapta, mikor Tassi Attila balesetet szenvedett a Salzburgringen. A JAS bízik abban, hogy a tizedik generációs Civic TCR változata hasonlóan sikeres lesz, mint az előd, amivel Norbiék csapata vezeti a TCR International csapatbajnokságát, és a márkák versenyében is a Honda az első.

A JAS nem kizárólag a TCR-re fejleszt,  hanem egy endurance változatot is készítenek a Civic FK8 Type R TCR-ből, amely versenytársa lehet a Seat Leon Cup Racer endurance változatának, és a Hyundai által fejlesztett új i30 N TCR-nek.

Boldogok és izgatottak vagyunk, hogy hivatalosan is bejelenthetjük, hogy mi fejlesztjük a Honda Civic Type R TCR-t a következő évre, és köszönjük a Hondának, hogy áldásukat adták a közös munkánk folytatására. Az új autó komoly fejlődést mutat majd az olyan kulcsfontosságú területeken, mint az aerodinamika, a futómű, és az elektronika. Az első Civic TCR modellünk már 5 bajnoki címet nyert, és másik nyolcért versenyben van Európában és Ázsiában. A célunk, hogy az új autó világszerte tovább növelje a TCR színvonalát.” – mondta Mads Fischer, a JAS TCR projektjének vezetője. 

Az egyik fontos különbség épp a futóművet érinti majd, hiszen az új Civic már újra többlengőkaros hátsó felfüggesztéssel készül. Persze, ahogy az ilyenkor lenni szokott, a kifutó modell máris akciós, a JAS épp 108.000 euróért kínálja az utolsó két darabot.

foto: JAS Motorsport