Veszprém Rali: Ranga Péter az élen az első nap végén

Mindössze két gyorsaságival kezdődött a Veszprém Rali első napja, bár ha fesztivál lenne, akkor elég lenne csak nulladik napnak nevezni. A majdnem 21 kilométeres Márkó – Jutaspuszta gyorsaságin ment végig kétszer a mezőny, de egy hirtelen jött vihar kalandossá tette ezt a két szakaszt.

A 14. helyen induló Herczig Norbi okos taktikával megnyerte az első kört, mert időben fel tudták tenni a lágy gumikat, miközben a többiek kemény keveréken csúszkáltak. Ranga Péter defektgyanúval is csak 9 tizedet kapott a címvédőtől, mögöttük pedig a két visszatérő Benik Balázs és Bútor Róbert következett.

A második körben Herczigék defektet kaptak, így 1 perc 47 másodperccel a győztes Benik mögött értek célba, és ezzel visszaestek a 12. helyre. Ranga Péter most csak 4 tized lemaradással lett második, így az összetettben 1.9 másodperc az előnye Benik előtt. Mivel mögöttük az R5-ösök alaposan körbeverték egymást, így meglepetésre a mindkét körben hatodik Balogh János találta magát a harmadik helyen a Mitsubishivel, azaz 18 R5-öst utasított maga mögé. Balogh mögött Vincze a negyedik (a pályabejárás alatti gyorshajtásért kapott 30 másodperc büntetéssel), az abszolút ötödik helyen pedig Hevesi István áll egy veterán Evo VI-os Lancerrel.

Azért csak 18 R5-öst előz meg Balogh Jani, mert a második gyorsasági szakaszra már nem ment ki Turán Frigyes, ugyanis Frici a nyitó gyors utáni etapon vette észre, hogy elfolyt az autó hűtővize. Szervizlehetőség ezúttal nem volt, a Superralit pedig Turán Frici kizárta, mivel a 10 perces büntetés vasárnap már ledolgozhatatlan

Persze a szombati eredményeket tudjuk be a kaotikus időjárásnak, a vasárnapi hat gyorsasági 78 kilométerén várhatóan helyreáll majd az erősorrend, és előrejönnek az R5-ösök.  Az élen azonban eddig Ranga – Benik csata bontakozik ki, kettejük előnye majd fél perc Balogh előtt, ezt már be lehet osztani vasárnapra.

Részletes eredmények itt.

foto: Ranga Motorsport facebook/MGR Images, Benik Balázs facebook