TCR: Tompa fegyverekkel küzdöttünk

Michelisz Norbert foglalta össze így a TCR oscherselbeni időmérőjét, és ez nemcsak a M1RA, hanem a Zengő Motorsport szereplésére is igaz. A magyarok közül (és most Colciagót is vegyük tiszteletbeli magyarnak) Roberto Colciago a 8., Tassi Attila a 13., Ficza Ferenc a 19. helyen végzett. Az időmérőt Gianni Morbidelli nyerte, Jaap Van Lagen és Daniel Lloyd előtt.

A M1RA Hondáit a büntetősúlyok bénították meg, míg Ficza Feri az autó beállításait kereste, így születtek ezek az eredmények. Roberto Colciago nyolcadik helye az időmérőn azt jelenti, hogy a második futamon a harmadik rajtkockából indulhat, és csapat abban bízik, hogy a dobogóért szállhat majd harcba az olasz pilóta, de Michelisz Norbi Tassi Attilától is Top10-es helyezést vár.

Tassi Attila is az első tízet célozta meg a csalódást keltő időmérő után. “Egyrészt bosszús vagyok a 13. hely miatt, másrészt viszont nem lehetek csalódott, hiszen tudom, hogy kihoztuk a maximumot a lehetőségeinkből. Ezzel a pluszsúlyozással sajnos most csak ennyi volt bennünk, de ez egy ilyen bajnokság, néha a rendszer előnyeit élvezzük, néha meg a hátrányait szenvedjük meg. Vasárnap kulcsfontosságú lesz a jó rajt, szeretnék minél több autót megelőzni mindjárt az elején, mert mindkét futamon a pontszerzés a célom” – értékelt Tassi Attila. 

Ficza Feri is szenvedett a szabadedzéseken, és hiába a javulás, egyelőre nem találják a megfelelő beállításokat a Kiánál. Számítottak erre, a Hungaroringi futamokon is csak ismerkedtek az autóval, de ne feledjük, a Zengő volt az a csapat, akik a WTCC-ben három különböző autóval is futamot tudtak nyerni!

A versenyeket vasárnap 12:30-kor és 14:30-kor rendezik, és a sorozat youtube csatornáján élőben követhetők.

A TCR Oscherslebeni időmérőjének végeredménye:

2017_TCRInt_07_Oschersleben_Qualifyingfinal

foto: Hell Media, Zengő Motorsport