F2: Leclerc megállíthatatlan

Charles Leclerc a pole pozícióból magabiztosan nyerte a Forma-2 ötödik versenyhétvégéjének első futamát Spielbergben. A monacoi mögött a verseny végére felgyorsuló Nicolas Latifi lett a második, és Leclerc csapattársa Antonio Fuoco is végre a dobogóra állhatott a pocsék szezonkezdet után.
 
Az öt perccel későbbre halasztott rajtnál Fuoco még jobban indult Leclercnél, de végül másodikként fordult az első kanyarban. A bajnoki második Rowland viszont teljesen elrontotta a rajtot, és csak hatodik volt a két Prema, a két ART és a Latifi mögött. A premások gyorsan megléptek a verseny elején, Fuoco azonban lassan Leclerctől is leszakadt. A szuperlágy gumiktól Latifi szabadult meg legkorábban, majd Rowland egy körrel később követte őt. A brit a kanadai csapattárs mögé ért vissza, de a 13. körben Rowland megelőzte Latifit, és ezzel a szuperlágyakon rajtolók közül ő volt a legelőkelőbb helyen.

A lágy gumikat Fuoco a 31. körben cserélte szuperlágyra, és a két DAMS közé tért vissza, a következő körben viszont Leclerc simán Rowland elé érkezett, majd Matsushita kerékcseréje után az első helyen folytatta. 
 
Rowland gumijai nem bírták végig, előbb Fuoco előzte meg őt, majd Latifi gyújtotta be a rakétákat, és a kanadai meglepetésre nem csak Rowlandet gyűrte le, hanem a friss szuperlágyakon versenyző Fuocot is bedarálta. Leclercet viszont már nem érte utol, így a monacói kényelmesen nyert, Latifi pedig megérdemelten lett második. Fuocot és Rowlandet a kért ART pilóta a sérüléséből még nem teljesen felépült Albon, és a leggyorsabb kört megfutó Matsushita követte. Boschung remek versenyzéssel hetedik lett, a vasárnapi polenak pedig Markelov örülhetett.

 
 
A Forma-2 első futamának végeredménye:
1.
Charles Leclerc
PREMA Racing
2.
Nicholas Latifi
DAMS
3.
Antonio Fuoco
PREMA Racing
4.
Oliver Rowland
DAMS
5.
Alexander Albon
ART Grand Prix
6.
Nobuharu Matsushita
ART Grand Prix
7.
Ralph Boschung
Campos Racing
8.
Artem Markelov
RUSSIAN TIME
9.
Jordan King
MP Motorsport
10.
Sean Gelael
Pertamina Arden
11.
Robert Visoiu
Campos Racing
12.
Gustav Malja
Racing Engineering
13.
Nyck De Vries
Rapax
14.
Luca Ghiotto
RUSSIAN TIME
15.
Sergio Canamasas
Rapax
16.
Sergio Sette Camara
MP Motorsport
17.
Louis Delétraz
Racing Engineering
18.
Nabil Jeffri
Trident
19.
Raffaele Marciello
Trident

 
foto: Zak Mauger/FIA Formula 2