Lacko duplázott, Kiss Norbi hatalmas ütközés után pontokat mentett

Adam Lacko a nyolcadik helyről rajtolva megnyerte a Kamion Európa-bajnokság második futamát is a Nürburgringen. Anthony Janiec és Gerd Körber futott be a második és harmadik helyen. Kiss Norbi kilencedik lett egy hatalmas ütközés után.

Vizes pályán rajtoltak a kamionok, de ezúttal a zöld jelzésre, nem a sárga zászló hatálya alatt, mint az első versenyen. Gerd Körber simán eljött az élen, mögötte viszont továbbra is egymás mellett haladtak a versenyzők, és az első kör felében folyamatosak voltak a csaták. Janiecet kiforgatta Halm, de a francia visszatért, Kiss Norbi pedig hiába úszta meg a csatákat, egyre hátrébb szorult a tülekedésben. A rajt nyertese Körber mellett Jochen Hahn volt, aki a második helyen találta magát az első kör végére, őt pedig Adam Lacko követte a harmadik pozícióban.

Hahnnak megint nem sikerült feltartania Lackot, aki nemes egyszerűséggel körbeautózta a németet a Mercedes Arena bejáratánál. Utána Janiec vett revansot Steffi Halmon, és megszerezte a negyedik helyet. Aztán nem lassított, megelőzte Hahn-t és Körbert is.

Kiss Norbi Vrseckyvel csatázott, majd utolérték Albacetet is. Hárman egymás mellett fordultak a Mercedes Arénába, Norbi pedig okosan lemaradt. Albacete beforgatta maga elé Vrseckyt, aki tovább állt a gázon, visszatolta a pályára Albacetét, és a spanyol MAN-je kőkeményen eltalálta a belső íve tisztán előző Norbi kamionjának hátsó tengelyét, hatalmas csattanás után a kamion hátulja a levegőbe emelkedett, majd egy piruett után a pálya széli falnak csúszott Norbi Mercedese.

Norbi a sérült kamionnal visszatért a versenybe, és elkezdett felzárkózni, az élen közben Lacko, Janiec, Körber, Hahn, Halm volt a sorrend. Norbi megszerezte a kilencedik helyet, és rohamosan közeledett a nyolcadik Faas-hoz. A 13. kör végére utol is érte, de megelőzni már nem tudta, viszont így is szerzett két pontot.