Kalandozó magyarok – Schneebergland Rallye 2017

Két magyar páros is indult a szombaton rendezett egynapos Scheebergland Ralin Ausztriában. A Bécstől nem messze rendezett versenyen nyolc gyorsaságit kellett teljesíteniük a párosoknak, négy szakaszon mentek végig 2-2 alkalommal, ami összesen 115 kilométert jelentett.

Az R5-ös kategóriában a Szabó ZoltánSzabó Krisztián páros az Eurosol Skoda Fabiájával indult, míg a Klausz Kristóf – Csányi Botond duó a jól megszokott R2-es Peugeot 208-assal állt rajthoz.

Feldolgoztuk a pályákat. Elég változatos a murva. Valahol apró drazsés, máshol nagyon laza, helyenként pedig elég sziklás. Pénteken kicsit esett az eső ezért egy két kanyar még sáros de teljesen jól autózható.” – jelentette Csányi Botond a race1.hu-nak, a rajt előtt.

Ennek ellenére óvatosan kezdtek a mieink, az első gyorsaságin egy 8. és egy 13. hellyel nyitottak, majd a kettes gyorson Szabóék megint a 8. időt autózták, Klausz Kristóf azonban itt már odatette magát, és a kis Peugeot-val az abszolút kilencedik időt repesztette. A második kör ugyanezen a két gyorsaságin Klauszéknak jobban sikerült, Szabóék viszont a negyedik szakaszon tőlük is kikaptak, így csak 11. idejük volt ezen a gyorson.

Féltávnál a magyarok az abszolút hatodik és a kilencedik helyen álltak. A második körben a 24 kilométeres Haraseben szakaszon etapként autóztak végig, így csak a 6.3 kilométeres Gschaiderwirt-Tiefental gyorsaságin tudtak igazán tempót menni. Ez a Klausz – Csányi párosnak remekül sikerült, és a verseny végére az összetett hatodik helyre jöttek fel. A Szabó – Szabó duó az abszolút ötödik pozícióban járt, ez nekik kategória harmadik helyet jelentett. A Scheebergland Ralit a Niki Mayr-Melnhof – Leopold Welsersheimb duó nyert Ford Fiesta R5-tel.

Tökéletes volt minden, nagyszerűeket autóztunk, hiba nélkül.” – összegzett Csányi Botond a verseny után.

foto: Scheebergland Rali