Justin Timberlake legyőzi a Forma-1-et?

Justin Timberlake koncertje miatt módosították a Forma-1 USA Nagydíjának szombati menetrendjét. A harmadik szabadedzés után az eddig megszokott kétórás szünet megduplázódna, és az időmérő helyi idő szerint 16 órakor kezdődne. 

Az időmérő így 17 óráig tart, és ezzel a Liberty Media azt szeretné elérni, hogy több ember maradjon az esti Justin Timberlake koncertre. Természetesen kétirányú hatást várnak, vagyis azzal is számolnak, hogy hamarabb érkezzenek a koncertre a rajongók, és a Forma-1 kvalifikációját is megnézzék.

A változtatásról az Azeri Nagydíj helyszínén tárgyaltak a csapatokkal, akik nem elégedettnek az új menetrenddel. Azért tiltakoznak, mert az új program nem illeszkedik a megszokott munkarendjükhöz, és a szerelőknek két órával tovább kell dolgoznia a szezon egyébként is legzsúfoltabb szakaszában. Eddig ugyanis a szombat este volt az az időszak, amikor az autókat az időmérő végén a parc fermébe tolták, és a csapattagok egy kicsit lazíthattak a verseny előtt.

Néhányan amiatt is aggódnak, hogy a tehetősebb istállók arra is kihasználhatják a meghosszabbított szünetet, hogy olyan alkatrészcseréket is végrehajtsanak, amire az eredeti menetrend szerint a két óra nem lenne elég. Attól is tartanak, hogy ez az eset precedenst teremt, és további módosítások történnek majd az időrenben, melyek megzavarják a szokott munkafolyamatokat.

A változtatás a közép-európai a televíziós közvetítésekre is komoly hatással lesz, hiszen magyar idő szerint este 11-kor indul majd az austini időmérő, és ha nem kell megszakítani, akkor éjfélkor ér véget.

foto: Red Bull Media