Michelisz Norbiék készen állnak

A Honda felkészült a portugáliai WTCC hétvégére, és a szezon felénél folytatni akarják eddigi remek utcai pályás sorozatukat. Tiago Monteiro hazai pályán mindenképpen ledolgozná két pontos hátrányát a bajnokságban, míg Michelisz Norbi kizárólag egy erős hétvégét szeretne, és annak ellenére nem figyel az összetett pontversenyre, hogy a jól sikerült nürburgringi futamok után, újra elérhető számára a bajnoki cím.

Tiago Monteiro tavaly hatalmas győzelmet aratott itt. Ha most megismételné, akkor ez lenne negyedik sikere a hazai versenyén, hiszen eddig kétszer diadalmaskodott Seattal, és kétszer Hondával.  

Alig várom már, hogy Portugliában versenyezhessek, ez az év fénypontja. A Douro völgy az otthonom, és hihetetlen támogatást kapok a szurkolóktól. A tavalyi győzelem karrierem egyik legszebb pillanata volt, látni a több ezer embert a dobogó körül, akik engem ünnepeltek olyan érzés volt, amire egész életemben emlékezni fogok.Meg akarom ismételni, a fantasztikus érzés miatt is, és azért is, hogy a bajnokságban erősítsem a pozíciómat. Az időmérő kritikus lesz, ahogy tavaly is az volt, mert az előzés nehéz az olyan szűk pályákon, mint Vila Real. A joker kör viszont egy kicsit megfűszerezi majd a versenyt.” – mondta Monteiro.

Michelisz Norbert az elmúlt két évben dobogón állt Vila Realban, tavaly és 2015-ben is harmadik lett. Most is a jó szereplésben bízik.

A sorozatos balszerencsék után Olaszországban és a Hungaroringen, úgy érzem újra versenyben voltunk Németországban az erős dobogós helyezéssel, és nem látok okot arra, hogy ne közeledjek tovább az élmezőnyhöz Portugáliában. A Hondának nagyon fekszenek az utcai pályák, és mindenki láthatta, hogy mostanában milyen gyorsak voltunk ezeken a helyszíneken. Meg vagyok győződve arról, hogy sok pontot szerzünk majd, és továbbra is harcban leszünk ezen a hétvégén. Nagyon kíváncsi vagyok, hogyan működik majd a joker. A WTCC minden dicséretet megérdemel, amiért ehhez hasonló új elemeket vezet be. Remélem nekünk kedvezően tudjuk majd kihasználni az újítást.” – nyilatkozta Norbi.  

 

Ryo Michigami még sosem versenyzett a portugál pályán, mindössze szimulátorban készült a hétvégi futamokra. “Ismét egy számomra új pálya következik. Gyakoroltam a szimulátorban, így tudom milyen a vonalvezetés, de ez nem olyan mint a valóságban, úgyhogy nagyon izgatott vagyok amiatt, hogy milyen lesz először a pályára hajtani szombaton reggel. Mostanában nem alakultak jól a dolgok számomra, de magabiztos vagyok, mert az utolsó utcai helyszínen Marrakeshben nagyon jól ment nekem. A büntetősúly is kevesebb lesz az autónkban, ami segít majd nekünk.” – mondta a japán versenyző, akinek még mindig a marokkóban szerzett egyetlen pont áll a neve mellett a bajnoki pontversenyben.

 

Mindhárom hondásnak új lesz a joker kör. A két másodperccel hosszabb nyomvonalat egyszer kell teljesíteni a versenyen, és jó stratégiával pozíciókat lehet nyerni a futamokon. Igaz veszíteni is könnyű, így kulcsfontosságú lesz a joker taktika, amelyben a csapatmunka is szerepet játszhat. A Hondák esélyeit javítja, hogy 50 kilogramm ballaszttal versenyeznek, miközben a Citroen és a Volvo a maximális 80 kilogrammal indul.

foto: Castrol Honda Media