Kubica nincs a Renault 2018-as listáján

A 2008-as Kanadai Nagydíj győztese két héttel ezelőtt tesztelt a Renault korábbi F1-es autójával, és azóta többször is utalt rá, hogy távlati célja a visszatérés lenne a sorozatba. Ennek kapcsán persze még ő is óvatosan fogalmaz, hiszen a hat szezonos kihagyás utáni első tesztet követően még rengeteg munka kell ahhoz, hogy valóban autóba tudjon ülni.

A sportág pletykagyára persze máris olyan hírek sokaságát gyártotta, hogy a Jolyon Palmerrel elégedetlen Renault akár Robert Kubicát is autójába ültetheti 2018-tól, ám a Renault F1-es csapatának vezetője, Cyril Abiteboul most egyértelműen kijelentette, pillanatnyilag nem lát esélyt erre. „Tudom, hogy működik ez a sportág, hogy tele van találgatásokkal és pletykákkal. De ebben az esetben óvatosnak kell lennünk, mert egy olyan versenyzőről beszélünk, akit mindannyian szeretünk, akinek fantasztikus imázsa van, és aki nagyon nehéz helyzetbe került. Emiatt én mindenkit arra kérek, hogy ez alkalommal legyen egy kicsit óvatosabb! Igen, teszteltünk, de nem szeretnénk elvárásokat generálni senkiben, így Robertben sem” – mondta az Autosportnak a csapatvezető.

“Eljön az idő, amikor meg kell vitatnunk, milyen legyen a jövő évi felállásunk, ez nyilvános információ. Nicóval hosszú távú szerződésünk van, és 2017-re is van egy megállapodásunk, valamint Jolyonnal is megállapodtunk a teljes 2017-es évre. Egy idő után megvizsgáljuk a lehetőségeinket. Ha addigra Robert is egy opcióvá válik, akkor ezt is megvizsgáljuk. De ő most nem szerepel a listánkon. Sok mindent kell még tennie ahhoz, hogy erre a listára kerüljön” – jelentette ki  az ügyvezető igazgató.

A kérdés most már csak az, pontosan milyen teendői vannak Kubicának, és a Renault mennyit hajlandó tenni azért, hogy Kubica a listájukra kerülhessen.

Persze az is hozzátartozik a képhez, hogy a Kanadai Nagydíj alatt, az M4Sport riportere Újvári Máté azt mondta a Boxutca Magazin adásában, hogy a lengyel szakújságírók szerint kizárt, hogy honfitársuk újra Forma-1-es pilóta legyen. Ha ők ennyire pesszimisták, akkor valóban kevés esélye lehet a korábban 12-szer pódiumon álló Kubicának.

foto: Renault F1 Media/Malcolm Griffiths