Itt a 2018-as Forma-1 versenynaptár

Az FIA az eddig megszokottnál jóval korábban megmutatta a 2018-as versenynaptár első verzióját. A csapatok sűrű évre készülhetnek, 2018-ban a tervek szerint 21 futamot rendeznek, és jön minden idők első tripla hétvégéje!

A naptár alapjaiban szinte megegyezik az idei menetrenddel, de néhány változást azért felfedezhetünk rajta. A legfontosabb, hogy a francia futam mellett a német is visszatér a naptárba, Le Castellett mellett Hockenheim a régi-új helyszín. Előbbit június végén, utóbbit július végén a Magyar Nagydíj előtt rendeznék. A Hungaroringre jövőre is július utolsó hétvégéjén jön a mezőny.

2018-ban érkezik a Forma–1 történetének első tripla hétvégéje! A francia futamot pihenő nélkül követi majd az osztrák és a brit verseny de ez még változhat, hiszen a csapatok és a száguldó cirkuszt kísérő újságírók is kifogásolták az eddigi dupla hétvégéket is, erre most kapnak egy triplát.

Változott még az azerbajdzsáni futam időpontja, Baku az év elejére került, az orosz futam időpontjára, ebből következik, hogy Szocsiba is más időpontban megy a mezőny. Japán után, szeptember végén lesz két hetük a csapatoknak, hogy átpakoljanak a világ másik végébe. 

A Maláj Nagydíjról eddig is tudtuk, hogy kikerül a naptárból, így is lett. Emellett a Kínai és a Szingapúri Nagydíj  kérdéses még, itt még tárgyalnak a promóterrel. 

A 2018-as versenynaptár:

március 25. – Ausztrália – Melbourne

április 8. – Kína – Sanghai

április 15. – Bahrein – Sakhir

április 29. – Azerbajdzsán – Baku

május 13. – Spanyolország – Barcelona

május 27. – Monaco – Monaco

június 10. – Kanada – Montreal

június 24. – Franciaország – Le Castellet

július 1. – Ausztria – Spielberg

július 8. – Nagy-Britannia – Silverstone

július 22. – Németország – Hockenheim

július 29. – Magyarország – Budapest

augusztus 26. – Belgium – Spa-Francorchamps

szeptember 2. – Olaszország – Monza

szeptember 16. – Szingapúr – Szingapúr

szeptember 30. – Oroszország – Szocsi

október 7. – Japán – Suzuka

október 21. – Egyesült Államok – Austin

október 28. – Mexikó – Mexikóváros

november 11. – Brazília – Sao Paulo

november 25. – Abu-Dhabi – Yas Marina