WTCC: Három Lada indul Vila Realban

during the 2016 FIA WTCC World Touring Car Championship race of Portugal, Vila Real from July 24 to 26 - Photo Jorge Cunha / DPPI

A portugál Manuel Fernandes vezeti majd Vila Realban az RC Motorsport harmadik Ladáját. Így Tiago Monteiro mellett még egy hazai versenyzőnek szurkolhatnak majd a portugál rajongók, akik hagyományosan fergeteges hangulatot varázsolnak a pályára. 

Fernandes abszolút hazai pályán versenyez, hiszen Vila Realban született, és ott is él. Így nem csoda, hogy tavaly megnyerte itt az ETCC első futamát, a második futamon pedig második lett. Ezzel csattanós választ adott a portugál szövetségnek, amelyik nem adta meg neki a licencet, hogy két évvel ezelőtt a Campos csapattal a WTCC-ben induljon. Fernandes most Yann Ehrlacherhez és Kevin Gleasonhoz csatlakozik a június 25-i versenyeken.

“Nagyon izgatott vagyok.” – mondta a portugál versenyző. “Két évvel ezelőtt nem tudtam itt elindulni, de belül akkor is tudtam, hogy egy nap majd megkapom az esélyt, hogy részt vegyek a versenyen. Nincs rajtam nyomás, mert ez egy lehetőség, hogy valami olyasmit csináljak amit nagyon szeretek. Csak a versenyhétvégén tudok majd felkészülni, de itt élek, jól ismerem a pályát, és nincs rajtam semmilyen eredménykényszer. Nagyon fontos, hogy csak élvezni akarom, amennyire csak lehet.”

 

A joker kör mellett így egy új versenyző is bemutatkozik Portugáliában. A jokerről korábban ebben a cikkünkben írtunk.

during the 2016 FIA WTCC World Touring Car Championship race of Portugal, Vila Real from July 24 to 26 – Photo Jorge Cunha / DPPI

foto: Fiawtcc media