Hadik András nyerte a Székesfehérvár Ralit

A 2017-es szezon negyedik versenyén második győzelmét ünnepelhette Hadik András, és úgy egyenlített a miskolci versenyző a futamgyőzelmek számában, hogy a power stage győzelemmel maximális pontszámmal  távozott Fehérvárról. Herczig ezúttal második lett, de továbbra is vezeti a bajnokságot, míg a harmadik helyen Vincze Ferenc ért célba a Skodával. 

A rövid, de kaotikus első nap után, végre szép időben vágtak neki a versenyzők a majd 110 kilométer gyorsaságit tartalmazó második napnak. Hadikék egy szakaszgyőzelemmel kezdtek, és növelték előnyüket, de utána elkezdett eltűnni az erő a Fiesta motorjából, és ahogy a lóerők, úgy az előny is egyre fogyott. Végül sikerült megjavítani az autót, és a utolsó körben, idegörlő csatában csak tizedekre autózott egymástól a két ellenfél, Hadik és Herczig. Az utolsó 17 kilométeres Pusztavám gyorsaságin a miskolci fordos nyert, és ezzel nemcsak az Ózd utáni második győzelmét hanem a power stage-ért járó maximális pontot is begyűjtötte.  Igaz nem sokon múlt, hogy elússzon a győzelem:

Herczigék a nagy rohanásban először Vince Feriéket előzték meg. A Skodás páros négy gyorsaságin át tudta még tartani a címvédőt, de a kilencedik szakaszon kapott 7.7 másodperc hátrány a búcsút jelentette a második helytől. A negyedik Velenczeit simán tudták tartani, a power stage-en pedig harmadik időt autóztak. Turánék az első napi kormányszervó hiba után végig tartották az ötödik helyet, annak ellenére nem tudtak előrelépni, hogy a 7. és 8. gyorsaságin ők voltak a legjobbak. A Ranga testvérek a hatodik és hetedik helyen osztoztak. Peti sportszerűen elismerte, hogy most itt a helyük a mezőnyben, Laci pedig annak örült, hogy rengeteg tapasztalatot tudott gyűjteni.

A Székesfehérvár Rally végeredménye:
1. Hadik András/Kertész Krisztián, Ford Fiesta R5 1:08:05.4
2. Herczig Norbert/Bacigál Igor, Skoda Fabia R5 +6.6
3. Vincze Ferenc/Bazsó Attila, Skoda Fabia R5 +31.8
4. Velenczei Ádám/Szedõ Csaba, Hyundai i20 R5 +53.4
5. Turán Frigyes/Farnadi Ágnes, Ford Fiesta R5 +1:15.4
6. Ranga Péter/Szõke Tamás, Skoda Fabia R5 +2:21.7
7. ifj.Ranga László/Tóth Imre, Skoda Fabia R5 +3:26.7
8. Bodolai László/Popovics László, Ford Fiesta R5 +4:13.2
9. Trencsényi József/Verba Gábor, Skoda Fabia R5 +4:15.8
10. Matics Mihály – Zejda Viktória, Mitsubishi Lancer Evo IX RS +4:51.4

foto: Ranga Motorsport, Hadik Rallye Team/Kacsándifoto