Button újra versenyezni fog – egy Hondával

Miután Jenson Button tavaly bejelentette visszavonulását, már akkor keringtek róla hírek, hogy idén elindulhat magát a suzukai 1000 kilométeres GT-versenyen. Ma hivatalossá vált a hír, Jenson Button és a Honda bejelentette, hogy a 2009-es Forma-1-es világbajnok valóban rajthoz áll a Super GT-kategóriában, a Honda szupersportautójának, az NSX-nek versenyváltozatával. Az utacai modellt egyébként nemrég Michelisz Norbi is vezette a Hungaroringen.

„Miután decemberben a Honda évzáró ünnepségén vezettem az NSX Concept-GT-t, elkezdett érdekelni a Super GT-sorozatban való versenyzés” – nyilatkozta Button. „Beszéltem a Hondával, és ők megadták nekem a lehetőséget, hogy részt vegyek a Szuzuka 1000 kilométeresen. Volt F1-es versenyzőként és a Mugen-csapat tagjaként csakis a győzelem lehet a célom. Már alig várom, hogy újra a japán szurkolóim előtt versenyezhessek!”

A Mugen-csapat vezetője, Nagataka Tezuka is elmondta az ilyenkor kötelező tartalmas és egyéni mondatokat. „Jenson rendkívül tehetséges és tapasztalt versenyző, és remélem, hogy nagyszerű futama lesz. Hideki Mutoh, Daisuke Nakajima és Jenson Button izgalmas és félelmetes triót alkotnak, és hisszük, hogy a Mugen-csapat is a legjobb teljesítményt tudja nyújtani a legutolsó Suzuka 1000 kilométeresen.”

Rá is fér a Hondára egy jó teljesítmény, mert 2015 szeptembere óta nem nyertek, a Nissan és a Lexus jobb teljesítményt nyújt náluk, az idei három futamot a Toyota luxusmárkája nyerte, a Honda mindössze egy dobogós helyet szerzett. Tavaly a korábbi McLaren tesztpilóta, Oliver Turvey pole pozíciót szerzett a Suzuka 1000 időmérőjén, de a futamot nem fejezte be.

A Super GT részvétellel kapcsolatban az is kiderült, hogy Button a jövő hét kedden és szerdán két napon át teszteli a gumikat a kedvenc pályáján, Suzukában.

foto: Honda Media