F2: Nick de Vries nyerte a monacói sprintversenyt

Néha a Forma-2-ben is előfordul egy-egy unalmasabb futam, és a monacói második verseny ilyenre sikeredett. A rajt, és az azt követő 15 másodperc hozott némi izgalmat az élen, de miután Nick de Vries a második helyről indulva lerajtolta csapattársát Johhny Cecottót, az élmezőny szépen bevonatozott a célba.

Valószínűleg a hollandnak is hiányzott némi esemény, mert a versenynek volt egy pillanata amikor elveszítette a koncentrációját, és a Tabac kanyarban megcsípte a korlátot. Szerencséje volt, hogy nem lett belőle nagyobb baj, mert Monaco ritkán kegyes a hibázókkal. De Vries ezután már jobban figyelt, és karrierje első F2-es győzelmét szerezte, élete hetedik Forma-2-es futamán.

A második helyezett Cecottót a verseny második felében szorongatta ugyan Gustav Malja, de a svéd végül nem próbálkozott előzéssel, így ebben a  sorrendben értek célba. Mögötte két csapatárs futott be, Ghiotto és Markelov sorrendben. Az orosz a Rascasse kanyarban egy gyönyörű előzéssel szerezte meg az ötödik helyet Albontól a 20. körben. Matsushita és King szerezte meg az utolsó pontokat..

Charles Leclerc rémálomszerű hétvégéje a sprintfutamon is folytatódott. Natoval ütközött a Rascasseban, és átmenetileg folytatta ugyan a versenyt, de végül ő is kiállt, és Nato sem tudta folytatni. Ráadásul a monacói még 10 másodperc büntetést is kapott. Ugyanennyivel büntették Canamasast is, aki Rowlandet öklelte fel, szintén a Rascasse előtt. Deletraz sem úszta meg időbüntetés nélkül, ő Leclerc előzésénél szerzett előnyt pályaelhagyással, 5 másodperc lett a “jutalma”.

Leclerc dupla kiesése azt jelentette, hogy újra szoros a bajnokság, 77 pontjával már csak hárommal vezet Rowland előtt, Markelov 60, Ghiotto 56 ponttal üldözi a két éllovast. Folytatás Bakuban, június 23-25.-én.

foto: Zak Mauger/FIA Formula 2