Misanoban újra meglesz a dobogó?

Misanoban a Marco Simoncelli versenypályán folytatódik Kiss Norbert szezonja a Kamion Európa-bajnokságban. Egy évvel ezelőtt itt debütált Norbi új Mercedes versenykamionja, és az első napon egy negyedik hellyel, majd a másodikon egy dobogóval lepett meg mindenkit Kiss Norbi, hiszen nem csak a csapat, hanem talán még ő maga sem számított arra, hogy rögtön egy dobogóval kezd, az új autóval.

A kamion már egy éves, a dobogó is megvolt már az idén a Red Bull Ringen, de mégsem lesz sétagalopp a misanói kiruccanás, mert a mezőny nagyon kiegyensúlyozott. A Red Bull Ringen három versenyző is futamot nyert, és csak Jochen Hahn tudott duplázni, az időmérőkön pedig tizedek döntöttek.

 

Három visszatérő versenyző is érkezik az olasz hétvégére, Thomas Robineu a vörös MAN-nel, Dominik Orsini pedig a korosabb Mercedesszel áll rajthoz. A Buggyránál pedig Alen Draganovic helyett újra David Vrsecky ül a kamionba. Hiányzik viszont az Oxxo Racing és Ryan Smith, ők nem mennek el Misanoba.

Tavaly Adam Lacko hétvégéje volt az esős olaszországi kiruccanás, a cseh pilóta az első három versenyt megnyerte, csak az utolsón tudott győzni Jochen Hahn. Idén Lacko még nem nyert, Hahn viszont hazai pályán versenyez az Ivecoval, így garantált a nagy csata. 

Misano a kedvenc pályám, az Iveco hazai versenye, így nagyon optimista vagyok. Remélem nyerni fogunk” – mondta Hahn, de Kiss Norbi is szereti ezt a helyszínt. “Ez az egyik kedvencem. Marco Simoncelli legendás Moto GP versenyző volt, és és büszke vagyok, hogy azon a pályán versenyezhetek, ami az ő nevét viseli. A pálya gyönyörű, majdnem a tengerparton van, és a vonalvezetés is élvezetes, így nagyon szeretek ide jönni.” – tette hozzá Norbi. 
 
Az első hétvége egyik meglepetésgyőztese, Steffi Halm a szakmáról is beszélt egy kicsit. “Ez egy trükkös pálya, van néhány igazán lassú kanyar, és hátul egy hosszú egyenes, egy komoly féktávval, utána pedig a hajtű egy újabb nagy fékezéssel. Jó néhány olyan részlet van, ami miatt nehéz igazán gyorsnak lenni itt.”  – árulta el Halm. Kiss Norbi viszont épp a nehéz részeket kedveli Misanoban. A kedvence a 13-as 14-es kanyar a hátsó egyenes végén, ahol kanyarodás közben kell fékezni a hajtű előtt. De Norbi szereti a célegyenes végi kanyarkombinációt is, ami elég széles ahhoz, hogy többféle íven lehessen átmenni rajta, így akár előzni is lehet ott. A tapadással nem lesz gond, mivel tavaly újraaszfaltozták a pályát.

A nevezési lista itt olvasható, a futamokat pedig az alább időpontokban rendezik:

05.27. szombat:
13:00-13:10 Super Pole
15:00-15:40 Race 1
17:30-18:10 Race 2

05.28. vasárnap:
10:45-10:55 Super Pole
13:10-13:50 Race 3
16:05-16:20 Race4

foto: Bóta Márta