A hétvége sportműsora – 2017.05.19. – 05.21.

A Rali és a DTM határozza meg ezt a hétvégét az autósportban, a többiek most pihennek.

DTM

A szezon második versenyhétvégéjén a Lausitzringre megy a mezőny. A Berlintől délre fekvő pályán az új gumiknak kell bizonyítaniuk, hogy kibírják e a terhelést. Kényelmes helyzetben van Lucas Auer, vezeti a bajnokságot és itt szerezte első DTM győzelmét, de visszavágásra vágyik a BMW is, hiszen ők nem tudtak nyerni Hockenheimben. Előzetesünk itt olvasható, a versenyeket pedig szokás szerint az M4Sport közvetíti. Az első futamot szombaton 23:45-kor, illetve vasárnap 14:15-kor mutatják felvételről. A második verseny vasárnap élőben, 15:15-kor látható.

Rali Vb

Az első murvás európai versenyen szokás szerint frenetikus a hangulat. A verseny már csütörtökön elkezdődött a shakedownnal és az esti első gyorsaságival. A Toyota és a Citroen egy-egy autóval többet küld harcba, a japánoknál Esapekka Lappi, a franciáknál Khalid Al Qassimi az újonc. A Hyundainál is volt egy változás, Hayden Paddon navigátora nem gyógyult fel az argenínai bukásból, így Seb Marshall üllt be a Hyundaiba. A bajnokságot Ogier vezeti, és Malcolm Wilson már most kijelentette, hogy a bajnoki cím érdekében a csapatutasítástól sem riad vissza. Előzetesünk itt olvasható.

 

Rali Ob

Szombathelyen folytatódik a magyar bajnokság. Herczig Norbert vezeti az értékelést, de Ózdon nem sikerült nyernie, így a murván kiélezett csata várható. A nagy visszatérő Kiss Ferenc lesz, aki 12 év után Patkó Gergely navigálásával egy Ford Fiestában mutatná meg, hogy nem rozsdásak még az ízületei. Botka Dávid pedig a Citroen hattyúdalaként elindul Szombathelyen, ugyanis elege lett az autó állandó műszaki hibáiból, és ezzel a kocsival többet nem utazik ERC futamra.

foto: DTM Media, M-Sport Media, Botka Rallye Team