A hétvége eredményei – 2017.05.12.-14.

Forma-1/F2/GP3

Lewis Hamilton megnyerte a versenyt, ezzel egyenlített és neki is két győzelme van, mint Vettelnek. Az alaposan felfrissített Mercedes-szel a brit megnyerte az időmérőt, de a futamon Vettel lerajtolta őt. Raikkonen és Verstappen már az elején kiesett, majd Bottas autója is megállt, de addigra már elvégezte feladatát. Feltartotta Vettelt, közben a Mercedes okos taktikával hívta Hamiltont kerékcserére. Ez a két tényező már elég volt ahhoz, hogy Hamilton megnyerje a futamot, és ezzel a bajnokságban 6 pontra csökkentse a hátrányát. A versenyről itt írtunk részletesen. 
A Forma-2 első futamát Charles Leclerc simán nyerte, míg a sprintversenyen a vezető Nicolas Latifi hibája után Nobuharu Matsushita ölébe hullott a győzelem. A GP3-ban  Nirei Fukuzumi élete első győzelmét aratta, de ehhez kellett a csapattárs Jack Aitken műszaki hibája is. A vasárnapi versenyen az indiai Arjun Maini dominált, így ő is első GP3-as futamgyőzelmének örülhetett a hétvégén.

WTCC

Ha abban reménykedtünk, hogy Michelisz Norbit a Hungaroringen idén elkerüli a balszerencse, akkor sajnos tévedtünk. A tavalyi kínai futamhoz hasonlóan ezúttal is Björk személyében érkezett a vég, a svéd a nyitófutam első körében keményen nekiment Norbinak, aki így dobogós helyet veszített el. A Fő futamon a tempó hiányzott a dobogóhoz, így egy negyedik hellyel és a vele járó 16 ponttal vígasztalódhattunk. Nagy Dani 2015-ös autóját a 80 kilogrammos pluszsúly bénította meg, így az időmérőn utolsó lett, ennek ellenére az első futamon parádés küzdelmet vívott Panis-szal, Michigamival és Gleasonnal. A második versenyt műszaki hiba miatt fel kellett adnia. Panis az első futamon 10. lett, így pontot szerzett. A nyitó futamot Monteiro nyerte, a második versenyen Bennani győzött. A magyarokkal készült beszélgetésünk itt és itt olvasható.

Rallikrossz

Belgiumban versenyzett a Vb és a Super1600-as EB mezőny. A VB-n Ekströmnek nem sikerült a negyedik győzelem, Kristoffersson nyert. A mieinknek sem ment jó, Kárai Tamás 22., Csucsu 23. lett. A Super 1600-ban Szabó Krisztián nem jutott döntőbe, Marton Gergely a 14., Szíjj Zsolt a 24. lett. Az első nap eseményeiről itt írtunk, a második napról facebook oldalunkon számoltunk be.

Truck

Kiss Norbi dobogóval kezdte a szezont, már szombaton a második futamon felállhatott a pódium második fokára. Az első versenyen 6. lett. Vasárnap egy jó időmérő után az első futamon a rajt nem sikerült jól, majd szerencsétlenül alakultak a körülmények így Norbi csak 10. lett, a hétvége negyedik versenyén pedig rugótörés miatt kiesett. Itt és itt számoltunk be a két nap eseményeiről.

TCR

A monzai első futamon egy fantasztikus kettős győzelmet szerzett a M1RA, Colciago nyert és ezzel idei második diadalát aratta, míg Tassi Attila második lett. Ficza Ferenc ötödikként ért célba, de pályaelhagyásért és előnyszerzésért megbüntették, így végül a 10. helyen zárt. A második futam már felemásan alakult, Colciago újra dobogóra állhatott, második lett, úgy hogy a kilencedik helyről indult. Tassit kiforgatták, majd a mezőny végéről felzárkózva kilencedikként intette le a kockás zászló. Ficza Feri a második versenyen újra 10. lett. Az első futamról itt írtunk.