A hétvége sportműsora – 2017.05.12.-14.

Egyéb szabadtéri programot senki se tervezzen, tessék versenyre menni, vagy a tévé előtt ülni, mert annyi esemény lesz, hogy kapkodjuk a fejünket. Külön tévés közvetítés táblát még nem csináltunk, egy kicsit nekünk is sűrű a hétvége, de a versenyek időpontjából könnyű kitalálni mit mikor kell keresni, a csatornát pedig odaírtuk az egyes sorozatokhoz.

Forma-1/F2/GP3

Jön az európai szezonkezdet, motorhome-okkal, új rajtszámokkal, és azzal a Barcelonával, amit már az is kívülről ismer, aki csak néha pillant a Forma-1-es futamokra. Az előszezoni teszteken a csapatok rengeteg információt gyűjtöttek, de ezek az autók már nem azok az autók amivel akkor futottak. Folytatódik a Ferrari  – Mercedes csata, új Red Bull várható, jó kis futam lesz. A kicsik is teljes létszámban felsorakoznak, az F2 Bahrein után már másodszor versenyez, a GP3 pedig most kezdi a szezont.
F1Közvetítés szokás szerint élőben az M4Sporton, a betétfutamok vasárnap élőben, a szombatiak felvételről mennek.

WTCC

Jön a hazai verseny, reméljük sokan ott lesztek a Hungaroringen. Kell a buzdítás Michelisz Norbinak aki kicsit le van maradva a bajnokságban, de hol máshol hozhatná ezt be mint a Ringen, a magyar szurkolók előtt. Nagy Dani újabb pontszerzéséhez is jól jön majd egy kis rajongói segítség, őt se felejtsük el, és persze azért jusson egy kis figyelem Panisra is, hiszen mégis a zöld-fekete autóval megy ő is.
Lesz ETCC is a Hungaroringen, három Zengős autóval, őket is érdemes figyelni. A másik betétfutam pedig a Kia Kupa, két magyar hölggyel, Vogel Adriennel és Krajnyák Petrával. 
Közvetítések az Eurosporton élőben, az M4Sport pedig a Forma-1-gyel ütköző programokat az F1 után rögtön megmutatja.

Ralikrossz Vb

Hockenheim után Belgium, a VB mezőny máris folytatja a csatát. Csucsunak ez nem jött, jól, hiszen a Kia motorja darabokban volt a héten, de reméljük elkészül, és erősebb lesz mint valaha. Ezúttal két magyar versenyző lesz a csúcskategóriában, Kárai Tamás is leadta nevezését a versenyre, és már ott is van a csapat a helyszínen. A bajnokságot vezető Mattias Ekström mesterhármasnál tart, eddig minden döntőt megnyert, a nayg krdés, hogy folytatja e a jó szereplést. A Super 1600-as mezőny lesz az egyik betétfutam, így Szabó Krisztián, Marton Gergely és Szijj Zsolt is pályára lép. Élő közvetítés sajnos itthon letiltva, a SpílerTV újra csak este mutatja meg az összefoglalót.

Truck

Aki nem a Hungaroringre megy Michelisz Norbiékat nézni, az üljön autóba és menjen a Red Bull Ringre, ahol Kiss Norbi is elkezdi az idei versenyévadot. A kamion felkészítve, egy apró trükk talán a rajtokon is segít, de az ellenfelek is erősek, Jochen Hahn például a gyári Ivecoval ijesztgeti majd a mezőnyt.

TCR

Ők sem sokat pihentek, a spai viadal után jön egy másik legendás helyszín Monza. Természetesen ott lesz a M1RA Tassi Attilával és Roberto Colciagoval, de a csapatot most csak Bári Dávid vezeti, Michelisz Norbi és Bári Gergő a WTCC-ben versenyez. Ficz Feri is elutazott Monzába, épp ma reggel kaptunk tőle egy sms-t, de ebből nem tudtuk leszűrni, hogy mennyire mérges még Kajaiára, aki Spában csúnyán kiforgatta. Feri csak nyugodtan, higgadtan vegyél revansot!
Közvetítés szokás szerint a SportTV-n.

foto: Red Bull, Fiaworldrallycross Media, TCR Media, Honda Pro Racing/David Noels, Bóta Márta