Tassi dobogón, Comini megszerezte az első Audi győzelmet

A TCR spai versenyhétvégéjének első futamán a tavalyi bajnok Stefano Comini megszerezte saját és egyben az Audi első TCR International futamgyőzelmét. Mégsem erre, hanem Tassi Attila nagyszerű rajtjára fogunk emlékezni a verseny kapcsán.

A vadonatúj festésű Hondával a hatodik helyről indult Tassi, és gyakorlatilag körbeautózta az előtte levőket, már a célegyenes közepén az élre állt. A másik M1RA Hondával Colciago megpördült a La Sourceban, miközben Tassi próbált meglépni a már a második helyen autózó Comini elől. Nem sikerült, így az első kör végén már agresszívan támadta őt a felzárkózó Comini, aztán a második körben már előzött az audis címvédő. Egy körrel később Lessernes is támadott, és elvette a második helyet Tassitól.

A negyedik körben Ficza Feri is előrelépett, Morbidellit előzte a Seattal. Feri úgy került ennyire  hátra, hogy miután megnyerte az időmérő első szakaszát, a másodikban már nem tudott mért kört autózni, mert eltört autójában a féltengely. A 11. helyről rajtolt, de visszaesett, így Morbidellitől tulajdonképpen a rajtpozícióját vette vissza. Aztán egy körrel később Nasht is megelőzte és már a 10. volt.

Két körrel a vége előtt Vernay is utolérte Tassit és elkezdte támadni, Ficza Feri pedig a La Sourceban lecsúszott az ívről, így újra a 13. helyen találta magát. Tassi a végéig ellenállt Vernay támadásainak, így egy fantasztikus harmadik helyet szerzett, Ficza Feri végül 14., Colciago a 20. helyen ért célba.

A teljes futam:

Tassi Attila így értékelt a verseny után: „Azt hiszem, örülhetek a mai teljesítményemnek. Nagyon jól sikerült a rajt, és másfél körön keresztül vezettem is a versenyt, de mögöttem az Audinak sokkal magasabb volt a végsebessége, így lehetetlen volt tartani Cominit. Később Vernay komoly nyomás alá helyezett, de őt sikerült kivédekeznem a legvégéig. Azt hiszem, látványos és tiszta csatát vívtunk egymással, remélem, sokan élvezték a műsort! Rengeteget dolgoztam a télen, a szimulátorozás mellett a Fit 4 Raceedzésprogram is sokat segített. Érzem, hogy az autó kontrollálásában, a reakcióimban és a stressztűrésben is előreléptem.”

2017_TCRInt_03_Spa_Race1_final

foto: M1RA, TCR Media, forrás: M1RA