Rali Eb, Kanári-szigetek: “A fiúk a pályákon dolgoznak…”

Megérkeztek az első képek Szenner Zsoltinak köszönhetően a Kanári-szigetekről. A hétvégén itt rendezik a Rali Eb második versenyét az idei esztendőben. Ha már második forduló, akkor már két magyar páros, hisz Botka Dávid és Szeles Péter mellett rajthoz áll az Ifj. Érdi Tibor, Papp György kettős is. Előbbiek a Citroen DS3 R5-ös kocsit szeretnék a célba terelni, utóbbiak pedig az N4-es Mitsubishivel a kategóriában győzedelmeskedni. 

Mivel mindenki a pályákat járja(látjátok a videón…),zavarni most a párosokat nem akartuk. Velük nagy valószínűséggel holnap este tudunk beszélgetni, és közöljük majd az első kézből kapott információkat.

a hivatalos teszt

Most viszont Szenner Zsoltival beszélgettünk, Botka egyik fő segítőjével, aki a helyszíni és az odavezető tapasztalatokat osztotta meg a race1.hu olvasóinak.”Utoljára Cádizból jelentkeztem, amikor behajóztunk. Másfél napos hánykolódás után kötöttünk ki a Kanári-szigeteken. Nem volt nagy gond a hajózással, az óceán viszonylag nyugodt volt. Számunkra, akik az autót kísérjük, egy négy fős kabint biztosítottak. Megvolt, csak amikor benyitottunk, az alsó ágyon már egy kamionos heverészett… :mrgreen: Nem mondom, hogy jó emberek nem férnek el kis helyen, de nem így szólt elvileg a foglalás. Megnyugtatott, hogy errefelé ez így szokás… ” -kezdte élményeit Zsolti.

nagyon jó aszfaltos pályák vannak a szigeten

“Sokat utaztam már a világban, de a repüléseknél azért kevesebb kalandom volt, mint a hajózásoknál, ezért kíváncsian vártam az utat, de nem volt semmi vészes. A teherhajó stílusú komphajón ételt is kaptunk. Mi már nem abban a korban vagyunk, hogy tisztán emlékezzünk anno a menzai élményeinkre az iskolából, de most előjöttek a régi emlékek. 😀 ” – folytatta a beszámolót a körélményekről. ” De kibírtuk, ehető volt, semmi gond. Csütörtök reggel kikötöttünk, aztán irány a szállás. Azóta repülővel, szépen sorban megérkezett mindenki, most már teljes a létszám. Teszt és pályabejárás a program a versenyzőknek, nekünk meg a bázis kiépítése, sátor felállítása volt.”

elkészült az a bizonyos bázis…

Aztán a tegnapi teszt részleteiről beszélgettünk.”Nagy az érdeklődés a verseny iránt. Ennek is köszönhető, no meg a helyi sajátosságnak, hogy hiába van minden közel kilométerben, időben a sokszorosa a megközelítése. Tegnap lebonyolították a tesztet, ahol mi is ott voltunk. Erről küldöm a képeket.”- köszönjük Zsolti, máris mellékeltük  a helyszíni exkluzív képeket 😀 “Már a teszt iránt is sok rajongó kilátogatott. A szervezés remek, a pályák nagyszerűek. A gumik versenye lesz, az biztos. A kocsink most egyben, és remélem úgy is marad. Dávidék és mi is nagyon bízunk egy jó szereplésben. Most is a pályákat járják, ezért nem érhetőek el. Sok időt vesz igénybe, mire odaérsz egy szakaszhoz, meg vissza. Tegnap a tesztről a szállásra, ami összesen csak 40 kilométer volt, bő két óra alatt értünk le…”- fejezte be Zsolti. Abban maradtunk, hogy holnap estefelé keressük őket, és persze Ifj. Érdi Tibiéket is. Édesapja ma utazik a helyszínre, úgyhogy holnaptól biztos az információ áramlás a race1.hu olvasói számára.  😆 

ezt a képet kifejezetten Zsolt kérésére raktuk be, mert olyan autóversenyes... 🙄  😀