5. Steelvent Ózd rali – Frissül

Szombaton 09 óra 30 perctől egészen vasárnap estig tart a magyar bajnoki futam. Ezzel párhuzamosan a Rali Vb-t itt, a Wechselland ralit pedig itt követhetitek folyamatosan. Elég ennyi raliból a hétvégén? 😆 

A győzelemre esélyes pilótákkal beszélgettünk a versenyt megelőzően, ezeket pedig itt olvashatjátok, sorrendben a Ranga testvérekkel, Herczig Norberttel( a bajnokkal), Hadik Andrással ( a tavalyi futamgyőztes, kiemelt képünkön), Ifj Kiss Lászlóval, Vincze Ferenccel , Turán Frigyessel és a nemsokára visszatérő Kiss Ferenccel.  

 

20.07. Vasárnap az első gyors 09 óra 53 perckor kezdődik. 

20.02. Vincze Ferenc:“Kicsit fáradt vagyok. Már a szállásról hívtalak vissza. Napközben nem éreztem, de most igen, kicsit elpilledtem. Végül is nagy volt a tempó… Sokszor fék nélkül, volt hogy beesett a pedál. Nem jó fékbetéteket választottunk, meg a félkemény gumik is elmelegedtek a hosszabb gyorson, de nem voltak eget rengető problémák. A holnapi napot nagyon várom, én imádom a Zagyvaróna- Cered közti szakaszt…”

19.46. Jobbulást kívánunk a versenyen nagyot eső Ollé “Sasa” Sándornak. Kórházba szállították kivizsgálásra. Kettős látásra panaszkodott, az agyrázkódás biztos. Örülünk, hogy ennyivel megúszták, és mielőbbi gyógyulást kíván a race1.hu. 

19.33. Hadik András:“Végre jó a kocsi, de hát ezért is vittük ki, hozzáértő emberekhez. Most megy, öröm vele autózni. Elég tempósak voltak a mai pályák, de bírta a Ford. Holnap már technikásabb szakaszok jönnek, és egy-két gyorsot egyáltalán nem ismerek. A zagyvarónai pálya lesz szerintem a vízválasztó. Mindenki igyekezni fog, de jó az élről kezdeni… És szeretnénk ott is befejezni.”

19.30. Ranga Péter:” Volt többször fékhibánk, lelevegősödött. Remélem a srácoknak most este sikerült megoldaniuk, holnap is szükség lesz rá… Turán Frigyessel vívtunk, volt hogy közvetlenül előtte mentünk a körözéskor. Igazából nagy gondok nem voltak, ahogy fokozatosan ismertem meg a pályákat. Előttem nagyon gyorsak a srácok, és holnap sem lassul senki, az biztos… Magunkkal foglalkozunk, de jó így az elején menni. Holnap megint új pályák jönnek számomra, ami kis hátrány, de majd bemelegszünk.”

19.20. Ranga László: “Egyre jobban barátkozom az autóval. A saras, murvás kanyarokban még nem nagyon rakom be bátran, szerintem ott kapok folyamatosan. Ma este rugókat, stabilizátort cseréltünk, remélem jó választás, hogy holnap kicsit feszesebb autóval megyünk. Időben sokkal közelebb vagyunk az élmezőnyhöz, és ez jó érzés, de van még mit tanulnom. Holnap technikásabb pályák lesznek. Célba szeretnénk érni.” 

17.55. Herczig Norbert már a szállásáról hívta vissza a szerkesztőségünket és mondta el az első nap értékelését a race1.hu-nak.” A mai napon nagyon tempós kevésbé technikás pályák voltak. Azzal kapcsolatban hoztam rossz döntést, hogy puhább keverékű gumikat raktam fel, mint kellett volna.” – kezdte a bajnok.“Ma a srácok nálam gyorsabbak és ügyesebbek voltak, 13 másodperc a hátrányom a holnapi nap előtt. Nem lennénk méltóak  erre az autóra, és csapatra Igorral, ha nem tennénk meg mindent ennek ledolgozására.” -árulta el Norbi kétséget kizáróan, hogy is állnak majd reggel a rajthoz. 

16.08. A magyar mezőny most a tyúkokkal megy aludni. Az első nap végi eredményt itt találjátok.  Akinek nem volt ennyi elég, a Rali Vb megy ezerrel, és nagyon izgi az osztrák verseny is, ahol Klauszék rettenetesen  nyomják. Hogy nektek hova kell nyomni, azt ott látjátok felül. 

15.48. Utánuk a fiatalok 🙂 Ifj. Kiss László, most gyorsabb volt Ifj. Ranga Lászlónál. 

15.46. Ranga Peti meg átugrotta Turán Fricit. Most Peti a 6.3 másodperces gyorsaságával, összetettben is 4.2-vel Turán elé került. 

15.42. Hadik megint odatette magát és az élről mehet aludni. Vincze Feri akar neki álmatlan éjszakát, mert azért most is ott volt a nyakán 3,7-re. Herczig holnap robbant? Norbi is lőtávolon belül, most is harmadik időt autózott Vincze mögött másfél másodperccel. 

15.26. Az ötös gyorsról részletes eredmények itt. A nap záró, hatos szakasza kis csúszással nemsokára rajtol. 

15.22. Öt gyorsasági után a tavalyi győztes Hadik András vezet, az ifjú trónkövetelő Vincze Ferenc előtt 1.1 másodperccel. Herczig lőtávolon belül a harmadik 8.3 másodpercre. Tőle Velenczei csak 14.3-ra van, míg rajta Turán 3.4-re, neki meg Ranga Peti nem hagy levegőt 2.1-re. Neki a bátyus falaz 36 másodperccel mögötte. Laci is egyre jobban érzi a Skodát.

15.20. Megvártam Velenczei Ádám idejét a Hyundai i20 R5-tel, és jól tettem. Negyedik a szakaszon, alig 1.2-re Hadikon. 

15.14. Turán már 4.1 másodpercet, míg tőle három tizedet Ranga Peti. Ők egymással vannak elfoglalva. Most Frici így a negyedik 2.1-gyel Peti előtt. 

15.10. Kis késéssel, de csordogál a mezőny Ózdon is. Hadik ismét jól teljesített. 3:21.3-as ideje most a legjobb eddig. Herczig 2, míg Vincze hat tizedet kapott. 

13.35. Az ötös gyors 14 óra 42 perckor rajtol majd. 

13.19. A további részletes listát a négyes gyorsról itt találjátok.

13.11. Azért a két leggyorsabb pilóta nagyon eltalált valamit, mert mögöttük nagy a szakadék. 

13.07. Turán javított a “tízesek” renoméján, ő csak 9,7-et kapott, és harmadik a gyorson. 

13.05. Micsoda tűzijáték az elején. Hadik és Vincze egy tizedre egymástól, a többiek 10 másodpercre tőlük! 

12.25. A részletes táblázatot itt találjátok három gyorsasági után. 

12.20. Velenczei Ádám kezdi érezni az új Hyundai i20-at. harmadikként érkezett meg. 

12.15. Ranga Peti ismét Turán Frici előtt. Méghozzá 3 tizeddel, így összetettben holtverseny van közöttük. 

12.10. Herczig rákapcsolt és egy 3.21.1-gyel nyitott.Ez kilenc tizeddel jobb, mint az első körben. De arra elég hogy Hadiknak 1.5-öt és Vincze Ferinek pedig 2,2-öt adjon. 

10.55. A harmadik gyors 12 óra 06 perckor rajtol, ami ismét az Ózd – Sáta közötti 7,53 kilométer lesz. 

10.45. A részletes táblázatot itt találjátok kettő gyorsasági után. 

10.40. Ez azt jelenti, hogy az első három nyolctized másodpercen belül van. Herczig, Vincze, Hadik sorrendben.

10.20. Ranga Peti megelőzte Turán Frigyest. Péter a negyedik a gyorson. 

10.15. András idejét senki nem tudta túlszárnyalni a Borsodbóta-Ózd közötti 18,24 kilométeren. Vincze 1,2-öt, míg Herczig 2,4-et kapott. 

10.10. Hadik András szakaszgyőzelme a második gyorson.

10.05. A részletes táblázatot az első gyorsról itt találjátok.

09.55. Ranga Péter ideje 3.27.8 és ez a hatodik idő. 

09.45. Herczig a célban és ideje 3.22.0. Vincze 1,-et kapott, míg Velenczei Ádám egy pazar harmadik hellyel kezdett. Majd Hadik és Turán volt a sorrend.

szombat 8 óra 55 perc. Az első gyorsasági 9 óra 30 perckor rajtol. A szakasz az Ózd és Sáta közötti 7, 53 kilométeres pálya lesz. 

Fotó: Borsós László