Turán Frici:”Ági van…”

Nincs megállás, e hétvégén már Ózdon és környékén robog majd a magyar ralibajnokság mezőnye. Itt a race1.hu-n elindítottuk felvezető cikksorozatunkat a bajnokság második futamával kapcsolatosan. Ma Turán Frigyest kérdeztük a következő erőpróba előtt.

Friciék az elmúlt évek Vb futamai után most egy teljes bajnokságot futnak itthon. Rendesen be is kezdtek Miskolcon. Azon három autó közé tartoztak a mezőny elején, akik kicsit elhúztak a többiektől. Végül nagy harcban, de Vincze Ferencék elől megkaparintották a második helyet.

A felállás a sikeres csapatban nem változik, Ózdon is Farnadi Ágnessel megyek. Miskolcon is rendkívül profin dolgozott, nagy része volt a jó tempónkban. Zsíros Gabi gyógyulgat, de a versenyzésre még nem alkalmas a gerince.”– kezdte az egyik leglényegesebb infóval Frici. Innen kívánunk Gábornak mielőbbi felgyógyulást. A cikk szerzője is ismeri a “négykézlábon” maradást, vagy a fotelban ragadást… 🙂 

Éppen tegnap teszteltünk egy kicsit, amivel nagyon elégedett vagyok. Segíteni fognak az eredmények, hogy még gyorsuljunk. A kocsit idén már teljes egészében mi készítjük fel a csapattal. A Ford Fiesta készen áll a bevetésre.“-árulta el elszántan a pilóta.

Tavaly nem mentünk itt. Azt nem mondanám, hogy nem ismerem a pályákat, de van olyan, amit tényleg nem pl. Sámsonháza. Zagyvaróna felé jártam már régebben, de azért kell dolgozni precízen majd a pályabejáráson. A mezőny sűrű, simán van 6-7 autó, akik potenciálisan jók az első helyre. Talán mi is közéjük tartozunk, de ezt a pályán szeretnénk bebizonyítani. Felkészülve várjuk az újabb aszfaltos futamot”– zárta rövid nyilatkozatát Frici a race1.hu-nak. 

fotó: Borsós László