Vincze Ferenc: A miskolci eredmény kötelez

Nincs megállás, e hétvégén már Ózdon és környékén robog majd a magyar ralibajnokság mezőnye. Itt a race1.hu-n elindítottuk felvezető cikksorozatunkat a bajnokság második futamával kapcsolatosan. Ma Vincze Ferencet kérdeztük a következő erőpróba előtt.

Nem sikerült rosszul a bemutatkozás, vetem fel első R5-ös szereplése kapcsán“Igen, a miskolci verseny jól sült el a Skoda Fabia R5-tel. Vezettünk is, de végül harmadikok lettünk. Mi ezzel elégedettek voltunk a csapatnál. Első versenyem volt a navigátorommal Bazsó Attilával és az autóval is” -kezdte Ferenc. “Minden jól működött Attilával megvolt az összhang közöttünk, ő nagyon határozott volt, be kell vallanom én voltam néha bizonytalan még. De ez természetes volt,  így is az első háromban csatáztunk, ami azért nem volt rossz.” – vallotta be a fiatal tehetség.

“Az elért eredmény kötelez, de én magamtól is az elején szeretnék menni. Erős a mezőny, de még én is gyorsulhatok. A futómű állításokon kell még kiismerni magunkat, ha azt is megtapasztaljuk, gyorsíthat minket. Motorikusan nagyjából egyformák a kocsik, ezért ezeknek a beállításoknak nagy jelentősége van. Nyilván minél több kilométert versenyzünk a Fabiával, annál jobban ismerjük meg” – folytatta a nógrádi pilóta.

” Az ózdi pályákat nagyjából ismerem. Jó minőségű aszfalt gyorsok, amiken nekem több rutinom van, mint murván. A Skoda egy sokkal jobb raliautó, mint a Mitsubishi, amivel tavaly mentem itt. Ezzel az R5-sel alig érezni a kocsi súlyát, tömegét. Precízen lehet vele menni, ami fontos az aszfaltokon.” – árulta el a pályával és az autóval  kapcsolatos viszonyát Feri.“Az első napi gyorsok tavaly is voltak, a másnapi szakaszokon évekkel ezelőtt mentem túra és sprint versenyeken. Itt lakom a közelben, de nem szoktam erre járni. Hát most egy Skoda R5-sel fogom ezt megtenni, remélem minimum olyan eredményesen, mint Miskolcon…”– jelezte elszántságát Vincze Ferenc. 

fotó: Borsós László, S-Motorsport